Gerçekleşecek olan kabine toplantısı yaklaşık 4 hafta sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik edeceği toplantının odak noktası ekonomi olacak. Enflasyonla mücadele ve bu bağlamda atılacak yeni adımların masaya yatırılacağı toplantıda, ekonomik önlemler tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ve 14 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'ye gerçekleştireceği ziyaretlerin hazırlıkları da toplantı gündemini oluşturacak. Ayrıca, İsrail'in Gazze saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesine yönelik atılacak adımlar da masada yer alacak.

F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, Amerikan Kongresi'nden olumsuz bir yanıt alınmamasının ardından başlayacak. Kabine toplantısında, bu sürecin teknik detayları da değerlendirilecek.

Terörle mücadele ele alınacak!

MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'ün Irak ziyaretleri de toplantıda ele alınacak konular arasında. Bu ziyaretlerin sonuçları ve Irak'taki PKK varlığının sonlandırılması için atılacak adımlar, kabinenin değerlendirme konuları arasında yer alacak.

Kabine toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek basın açıklaması yapması bekleniyor.