Ülke gündeminde seçim, deprem bölgesinde atılacak adımlar ve ekonomik kararlar yer alıyor. Ekonomik olarak atılacak adımlar önce Kabine’de görüşülürken ardından Meclis’te karara bağlanıyor. Beştepe’de gerçekleşen toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları canlı yayında açıklıyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı son olarak 6 Mart tarihinde düzenlendi. Normal şartlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde ve Bakanların katılımıyla Kabine Toplantısı 2 haftada bir yapılıyordu.

Geçtiğimiz hafta programda bulunmayan Kabine Toplantısı’nın 3 Nisan Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Açıklama yapıldıktan sonra toplantı saati belli olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı genellikle saat 15.30 ile 16.00 saatleri arasında bir araya geliyor. Toplantı gündeminin yoğunluğuna göre toplantının bitimi saat 20.00’a kadar uzayabiliyor.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI İÇİN GÖZLER GÜNDEME ÇEVRİLDİ

Son olarak Mart ayının ilk haftası düzenlenen Kabine Toplantısı’nda deprem bölgesinin kalkınması ve sanayi tesisleri ile işletmelerin faaliyetlerine başlaması için felakette hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarının silindiği açıklandı.

Ayrıca depremde hasara uğrayan esnafa 250 bin liraya kadar 12 ay ödemesiz 60 ay vadeli ve yarısının Hazine tarafından ödeneceğini yüzde 7.5 faizli kredi desteği duyuruldu. Köy evleri ve konutların inşasına ilişkin önemli açıklamalar gelirken toplam 488 bin hane yapılacağı duyuruldu.

Bugün yapılması beklenen Kabine Toplantısı’nda ise 14 Mayıs’ta düzenlenecek milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimi, dış gündem ve ekonomik konuların ele alınması bekleniyor.

Son olarak en düşük emekli maaşının artırılması sonrasında asgari ücret, memur maaş zammı, 90 bin taşerona kadro, 7. yargı paketi gibi konuların toplantıda gündeme gelmesi ön görülüyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'ndaki toplantıda, bölgede görevlendirilen bakanların son duruma ilişkin sunumlar yapması bekleniyor.

Bu çerçevede kabinede barınma sorununun çözümüne yönelik çalışmaları ele alınacak, su ve gıda temini gibi yardım faaliyetleri değerlendirilecek. Toplantıda, bölgede istihdamın arttırılmasına ilişkin projeler de masaya yatırılacak.

Editör: Güler Sağlam