Yarın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir araya gelecek. Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği Kabine Toplantısı'nda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı ile birlikte torba yasa ve önemli küresel ve bölgesel konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanının açıklama yapması bekleniyor..

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basının karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor. Bu kritik toplantıya ilişkin detayları ise A Haber muhabiri Tülay Ağaoğlu aktardı. İşte Kabine Toplantısı ile ilgili son dakika haberinin tüm ayrıntıları...

Memur ve Emekli Maaşlarına Zam ve Torba Yasa Ön Planda!

A Haber muhabiri Tülay Ağaoğlu, Kabine Toplantısı'nda ele alınacak konuları şu şekilde açıkladı:

Memur ve Emekli Maaşlarına Zam: Toplantıda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı görüşülecek ve yeni düzenlemeler kabul edilecek.

Torba Yasa: Meclis'te gündeme gelecek olan torba kanun teklifi, Kabine'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve ardından Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Yeni Düzenlemelerde Neler Var?

En Düşük Memur Maaşı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurmuştu, bu düzenleme de torba kanunun en önemli başlıklarından biri olacak.

Emeklilerin Durumu: Emeklilerin maaşları ve haklarıyla ilgili düzenlemelerin de bu torba kanun içinde yer alması bekleniyor.

Kira Artışı: Torba kanunda kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması planlanıyor.

Bilgisayar ve Telefon Alımlarında Vergi Muafiyeti: Gençlerin gözü kulağı bu düzenlemede olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaadi üzerine, bilgisayar ve telefon alımlarında vergi muafiyeti sağlanması gündemde

İsveç'in NATO'ya Üyelik Süreci ve Diğer Konular

Kabine Toplantısı'nda ayrıca İsveç'in NATO üyeliği süreci de detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'teki son gelişmeler, özellikle Kur'an-ı Kerim'in yakılması skandalı ele alınacak. Brüksel'de gerçekleşecek toplantı ve Litvanya'daki NATO zirvesi öncesinde, İsveç makamlarının izniyle gerçekleştirilen bu saldırıya dair bir tutum da Kabine toplantısında ele alınacak.