Türkiye'nin merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri bugün yapıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri kazanarak Cumhurbaşkanlığı görevine bir kez daha seçildi.

Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Kulis bilgilerine göre Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi Perşembe yada Cuma günü açıklaması bekleniyor. Bazı milletvekillerinin istifa edip Bakanlığa geri dönmesi beklense de yeni kabine yüzde 80 oranında revize edilecek.

YENİ SAĞLIK BAKANI KİM OLACAK?

Yeni kurulacak kabinede Sağlık Bakanı kim olacak henüz net değil.Seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Seçimi kazanırsanız Kabinede değişiklik olacak mı?" sorusuna yanıt şu şekildeydi: "Kadrolarımızı yenileyeceğiz" açıklaması gelmişti.

Bunun ardından vatandaşlar Kabine ne zaman değişecek, isimler belli oldu mu? Sorularının cevaplarını merak ederken henüz Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki yeni isimler netleşmesede Sağlık Bakan Yardımcılarından birisinin yeni Sağlık Bakanı olabileceği konuşuluyor.

Habertürk’de yer alan habere göre, yeni kabine Cuma günü akşam saatlerinde açıklanacak.

"Bahçeli’nin tavrı belirleyici olacak"

AK Parti kulislerine göre, Cumhurbaşkanı yardımcısı veya yardımcılarının atanmasında Cumhur İttifakı’nın ikinci büyük partisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tavrı belirleyici olacak. Bahçeli’nin MHP’den de bir ismin cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını istemesi durumda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Destici, milletvekili seçilemedi. İttifakın diğer bir partisi Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan’ın bu durumda bir diğer cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ismi geçiyor.

Kulislere göre Bahçeli’nin “İttifak partilerine yardımcılık verilmesine sıcak bakmaması” veya “gerek yok” demesi durumunda ise hem Destici hem de Erbakan yeni kabinede yer alabilir.