Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleşecek toplantının ana gündem maddelerinden biri ekonomi olacak. Toplantıda, ekonominin yol haritası ele alınacak ve enflasyonla mücadelede atılan adımlar değerlendirilecek.

Dış politikada ise Gazze ön planda olacak. İsrail'in Gazze'deki katliamını durdurmak amacıyla Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi çabaları, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve yaralıların tahliyesi konuları masaya yatırılacak. Ayrıca, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Gazze'de ateşkesin sağlanması için yürütülecek diplomasi trafiği de ele alınacak. Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'nda yapılan diplomasi trafiği de toplantının diğer önemli başlıkları arasında yer alacak.

Beştepe'de toplanacak olan Kabine'de on binlerce öğretmen adayı için de kritik bir konu gündeme gelecek. Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin masaya yatırılması beklenirken, toplantıda terörle mücadele kapsamında yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlar da detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, 31 Mart öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirler de Kabine'nin masasında yer alacak.