Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz yıl sonunda 29.000 liralık maaş promosyon anlaşmasını tüm Türkiye geneli için yapmıştı.

Sağlık Bakanlığı promosyon anlaşmasının gerisinde kalmasına rağmen İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’de birinci basamak ile 2 ve 3’üncü basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personeller için 2 ayrı anlaşmaya imza atmıştı.

Anlaşmalara göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline 5 yıl süre için 24.000 TL promosyon ödemesi, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde görev yapan personele ise 5 yıl süre için 31.400 TL promosyonu denemesinin 15 - 20 Mart tarihleri arasında yapılacağı yetkili sendika başkanı tarafından duyurulmuştu.

izmir-saglik-promosyon

Ancak aradan geçen 7 günlük zaman zarfına rağmen hâlâ promosyon ödemelerinin sağlık çalışanlarının hesaplarına aktarılmadığı öğrenildi.

Yapı Kredi Bankası ile yapılan promosyon anlaşması gereğince 15 - 20 Mart tarihinde ödeme alacakları duyurulan ve buna göre borçlanan sağlık personeli ise her zamanki gibi yine mağdur edilmiş durumda.

Özellikle gıda harcamaları konusunda büyük sıkıntı yaşayan sağlık personelleri söz verilen tarih geçmesine rağmen neden ödeme yapılmadığı konusunda merak içerisinde.

Yeni yılla beraber memur yüzde 30 zam alırken, bankaya para girişi artarken İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün promosyon anlaşması yapılan zamdan nasibini alamamıştı. Çalışanın değil bankanın kazandığı promosyon sözleşmesinde bu kez de söz verilen tarihte ödemelerin yapılmaması sağlık personelini mağdur etmiş durumda.

Editör: Güler Sağlam