Sağlık Bakanlığı kamu bankalarından maaşlarını alan İl Sağlık Müdürlükleri için aralık ayının sonunda 29.000 liralık maaş promosyon anlaşmasını hayata geçirmiş ancak işgüzar bürokratlar yüzünden binlerce sağlık personeli hala bankkart liralarını alamamıştı.

Bunun yanında özel bankalardan maaş alan illerden olan İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı çalışanların maaş promosyon anlaşması gecikmeli de olsa geçtiğimiz haftalarda yapıldı.

Anlaşmalara göre birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personeline 5 yıl süre için 24.000 TL promosyon ödemesi, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerde görev yapan personele ise 5 yıl süre için 31.400 TL promosyonu denemesinin 15 - 20 Mart tarihleri arasında yapılacağı yetkili sendika başkanı tarafından duyurulmuştu.

15 - 20 Mart tarihleri arasında ödeneceği taahhüt edilen promosyon 5 günlük gecikmenin ardından hesaplara bugün öğleden sonra aktarılmaya başlandı.

Öte yandan promosyon yatan bazı sağlık personelleri 31.400 TL'ye anlaşılmış olmasına rağmen hesaplarına 31.397 TL yattığını, tüm personelden 3 TL kesinti yapıldığını ileri sürdü. Yaklaşık 60 bin personelden kişi başı 3 TL kesinti ile 180 Bin TL paranın nereye gittiğini sorguladılar.