Okyay, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ve Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü gibi önemli yönetim birimlerinin sorumluluğunu üstlenecek.

Yetki Devri Sonrası Sözleşmeli Yöneticilerin Evrakları İl Müdürlüklerine İade Ediliyor Yetki Devri Sonrası Sözleşmeli Yöneticilerin Evrakları İl Müdürlüklerine İade Ediliyor

Eğitim ve Kariyer Geçmişi

Prof. Dr. Pınar Okyay, 1983 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, 1993 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Sağlık Bakanlığı bursu ile London School of Hygiene & Tropical Medicine Halk Sağlığı Okulu’nda epidemiyoloji eğitimi aldı. Hekimlik kariyerine Bornova Sağlık Grup Başkan Yardımcısı, İzmir İl Sağlık İstatistik Şube Müdürü ve İzmir İl Kalite Güvence Koordinatörü olarak devam etti. 2000 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda akademik kariyerine başladı ve son beş yılında Halk Sağlık Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

Akademik ve İdari Görevler

Akademik hayatında birçok önemli pozisyonda görev aldı. Üniversite Kalite Üst Kurulu Üyeliği, Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Tıp Eğitimi Akreditasyonu Kurulu olan Özdeğerlendirme Kurulu Başkanlığı, Fakülte Kurulu ve Stratejik Plan Komisyon Üyelikleri gibi görevlerde bulundu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Programı’nın ilk Akreditasyon Belgesi’ni koordinatörlüğü döneminde aldı. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilim Kurulu üyeliğine seçildi ve pandemi sürecinde aktif rol aldı.

Uzmanlık Alanları

Prof. Dr. Okyay, halk sağlığında epidemiyoloji, sağlık araştırma yöntemleri, araştırma ve yayın etiği, biyoistatistik, afet yönetimi, toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı konularında çalışmalar yürüttü. Evli ve iki çocuk sahibi olan Okyay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yeni görevinde önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Prof. Dr. Pınar Okyay’ın geniş bilgi ve deneyimi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne önemli katkılar sağlayacağı bekleniyor.