Yapılan testlerin başarılı geçmesi halinde haziran ayının sonunda hastanenin hasta kabulüne başlayacağını belirten Yıldırım, İzmir'e modern bir sağlık merkezi kazandırmanın mutluluğunu dile getirdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir'de gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nde önemli incelemelerde bulundu. Tamamlanan hastane hakkında bilgi veren Yıldırım, bu sağlık tesisi içerisinde tam 6 hastane olduğunu vurguladı.

Yerli üretim cihazların kullanıldığı hastanede şu an test sürecinin devam ettiğini belirten Yıldırım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşme sonucunda haziran ayının sonuna doğru hastanenin tam kapasiteyle hasta kabulüne başlayabileceğini ifade etti. Yıldırım, İzmir halkına hayırlı olmasını diledi.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin özelliklerinden de bahseden Yıldırım, "628 bin metrekare kapalı alanı var. Yani arsasından fazla kapalı alanı var. 5 bine yakın kapasiteli açık ve kapalı otoparkı var. Hastanemizin 2 bin 60 yatağı var. Bu 2 bin 60 yatağın bazıları tek yataklı, bazıları çift yataklı. Hem tek yataklılarda, hem çift yataklılarda ayrı banyo ve tuvaleti var.

Tam bir otel odası konforunda düşünülmüş, dizayn edilmiş bir hastane. 337 tane poliklinik noktası var. Ayrıca 374 tane de yoğun bakım yatağı var. Yoğun bakımın ne kadar önemli olduğunu pandemide gördük. Dolayısıyla her şey şu anda bu hastanede düşünülmüş vaziyette.

İzmir'imizin sağlık alanında Ege Bölgesi'nde bir merkez olmasını sağlayacak hastanemiz hayırlı uğurlu olsun. Bu hastanenin yer seçimi konusunda, yapımı konusunda, gerek yüklenici firmayla, gerek Sağlık Bakanlığıyla yakın temaslarımız oldu. Biz buraya bu hastaneyi yaparken 'Burada olur mu hastane?' diyenler oldu, itiraz edenler oldu.

Ama görüyoruz ki seçim gayet isabetli olmuş. Şehir içi trafiğinden ayrı olarak çevreyoluyla irtibatlanmış muazzam stratejik bir konumda yerleşmiş bir hastane. Ve ayrıca hastanemizin üst tarafında da malum 30 Ekim depreminden sonra yıkılan konutların yerine yapılan konutlar var. Yani buradaki konutlarla beraber bu hastaneyi bir düşündüğümüzde apayrı bir mahalle gibi oldu burası" diye konuştu.