2021 yılı temmuz ayında Nevşehir Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak atanan Uzm. Dr. Macit Yalçın, 28 Mart tarihinde aldığı kararla görevinden istifa etmişti.

İstifa sürecinin ardından geçen 1 hafta sonunda istifa nedenlrini anlatan Uzm. Dr. Macit Yalçın, süreçte yaşadıklarını tek tek kamuoyuna anlattı.

“MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİRMEDİ”

Nevşehir Devlet Hastanesi eski Başhekim Uzman Dr. Macit Yalçın, bir milletvekili tarafından istifa ettirildiği ve istifasının alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yalçın, istifa kararını yaşanan bir sürecin sonunda verdiğini belirterek, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar’ı hastaneleri siyasete bırakmakla suçladı. Yalçın, sağlık müdürü ile yaşanan sorunların neden olduğu istifasını kişisel bir karar olarak nitelendirdi.

SİYASİLERİN HAKSIZ TALEPLERİNE DİK DURDUM

Uzman Dr. Macit Yalçın, görev süresi boyunca siyasetin tüm haksız taleplerine karşı dik durduğunu ve adaleti sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Hastanenin pandemi döneminde daha iyi hale getirilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Yalçın, çalışma arkadaşlarıyla birlikte halkın sağlık hizmetlerine en iyi şekilde erişebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

“HALK GERÇEKLERİ BİLMELİ”

Yalçın, istifasının arkasındaki nedenleri açıklamak için bu açıklamayı yaptığını ve kendisinin isteği dışında istifa ettirilmediğini vurguladı. Hastane yönetimindeki değişikliklerin kişisel kararı olduğunu ve halkın gerçekleri bilmesi gerektiğini belirtti.

“SAĞLIK MÜDÜRÜ SADECE MAKAMINI DÜŞÜNÜYOR”

Hastane yönetimi adına konuşan Uzman Dr. Macit Yalçın, sağlık müdürünün rolünün, hizmet üretmek, iletişim kurmak ve sorunları çözmek olduğunu vurgulayarak, ancak bu beklentinin yerine getirilmediğini ifade etti. Yalçın, istifasının ani bir tepki değil, yaşanan sürecin sonucunda verdiği bir karar olduğunu belirtti. İl Sağlık Müdürünün, makamını öne çıkaran ve sadece kendi pozisyonunu düşünen bir yaklaşıma sahip olduğunu dile getirdi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ, HASTANELERİ SİYASİLERE BIRAKIN DEDİ

Yalçın, yönetimdeki sancılı sürecin birçok kişinin moralini bozduğunu ve saygınlığını zedelediğini ifade etti. İl Sağlık Müdürünün, hastanelerin siyasete bırakılacağını söyleyerek, hastanelere gereken önemi vermediğini savundu. Yönetim kadrolarının belirlenmesinde yaşanan belirsizliklerin, çalışanları olumsuz etkilediğini ve planların belirsizliğini artırdığını belirtti.

MÜDÜR, KİŞİSEL ÇIKARLARI ÖNE ALDI

Yalçın, sağlık müdürünün, makamını sürekli hatırlatan ve kişisel çıkarlarını ön plana çıkaran bir tutum sergilediğini dile getirdi. Sağlık müdürünün, müdürlük makamına saygı duyulması gerektiği dışında bir öğretinin verilmediğini söyledi.

SAĞLIK MÜDÜRÜNDEN RANDEVU DAHİ ALAMADIM

Hastanenin önde gelen isimlerinden Uzman Dr. Macit Yalçın, Nevşehir'deki önemli sağlık kurumunun başhekim olarak görev yaptığını belirterek, hastanenin yaşadığı sorunları çözmek için İl Müdürü'nden bile randevu almakta zorlandığını ifade etti. Yalçın, hastane başhekimleri olarak İl Müdürü ile doğrudan iletişim kurmak için başkanlar veya başkan yardımcıları aracılığıyla iletişim sağlamaya çalıştıklarını ancak bu sürecin defalarca yanlış anlaşılmalarla dolu olduğunu ve çözüm yerine sorun üreten bir duruma dönüştüğünü söyledi.

SGK’yı Dolandıran Doktor ve Hemşire Operasyonunun Detayları SGK’yı Dolandıran Doktor ve Hemşire Operasyonunun Detayları

Nevşehir'in önemli sağlık kurumunun başhekim olarak hastanenin sorunlarını görüşmek için İl Müdüründen randevu bile almakta zorlandığını belirten Yalçın, bu süre zarfında İl Müdürünü hastanede iş için, denetim için veya ziyaretler için görmediklerini, ancak siyasilerin talimatıyla hastaneye sahur yapmak için geldiğine şahit olduklarını ifade etti. Yalçın, hastanenin, küçük sağlık merkezlerine verilen önemin verilmemesinin hem kendi hem de diğer idareci arkadaşlarının moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini söyledi. Ayrıca yönetimin birleştirici ve sorun çözücü rolünü üstlenmesi gereken İl Sağlık Müdürünün, kapısını kapatarak sorunları görmezden gelmesinin ve makam endişesi gütmekten ileri gitmemesinin sağlık hizmetlerinde sorunların büyümesine neden olduğunu belirtti.

SİYASİLERE HATIR DİYEN YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ VARDI

Uzman Dr. Macit Yalçın, siyasetçilerin taleplerine hayır diyemeyen bir yönetim anlayışını hayretler içinde izlediklerini belirterek, görev süresi boyunca siyasetin tüm haksız ve hukuksuz isteklerine karşı dik durduğunu ve her zaman adaletli davrandığını vurguladı. Yalçın, hiçbir kişisel çıkar için prensiplerinden taviz vermediğini ve hiçbir makam için kimseye boyun eğmediğini ifade etti. Ancak son dönemde siyasetçilerin isteklerine karşı direnemeyen ve çalışma arkadaşlarını kandırmaktan çekinmeyen bir yönetim anlayışının ortaya çıktığını dile getirdi. İş barışının bozulması ve çalışma arkadaşlarının küstürülmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Yalçın, hastaneye sürekli olarak yeni birimler eklediklerini ve yenilikler yaptıklarını ancak bunları yaparken yönetimden gelen destek ve takdirin eksik olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçim sürecinde siyasetçilerin sürekli ve bitmek bilmeyen taleplerinin kendisini ve çalışma arkadaşlarını yorduğunu ve moral motivasyonlarını bozduğunu dile getirdi.

DEVLETİMİZE YÜK OLMAK İSTEMEDİM

Uzman Dr. Macit Yalçın, istifa kararını açıklarken, yaşadığı endişeyi ve devletimize yük olmamak adına aldığı bu kararı gerekçeleriyle paylaştı. Yalçın, kendisinin ve ailesinin fedakarlıklar yaparak büyük bir özveriyle yaptığı idarecilik görevini layıkıyla yerine getirememe endişesiyle istifa ettiğini belirtti. Ayrıca, benzer sebeplerden veya onunla birlikte hareket etmek adına idareci arkadaşlarının da istifa kararı aldığını ifade etti. Yeni hastane yönetiminin bu sorunları yaşamamasını ve daha ileriye taşıması için uyumlu bir çalışma ortamı oluşturmasını temenni etti. Gelecekle ilgili planlarının Nevşehir'de olmaya devam etmek olduğunu vurgulayan Yalçın, hiçbir zaman makam egosuna kapılmadığını ve çalışma arkadaşlarıyla eşit olduğunu unutmadığını belirtti. Ayrıca, hastanede uzman hekim olarak çalışmaya devam etmekten onur duyduğunu ifade ederek, haklarının helal olmasını diledi ve çalışma arkadaşlarından da haklarını helal etmelerini istedi.