Altın ve döviz başta olmak üzere bir çok enstrümanın seyrini değerlendiren İslam Memiş, özellikle gümüşe olan ilgisini paylaştı.

Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin sakin ve durgun bir seyir izlediğini belirten İslam Memiş, dolar kurundaki güçlü duruşun devam ettiğini ifade etti. Bu durumun, yatırımcıların dövizden çıkıp faize yöneldiğini söyledi.

2008 Yılında Çıkarılan Düzenleme Olmasa Emekli 26 Bin TL Maaş Alacaktı 2008 Yılında Çıkarılan Düzenleme Olmasa Emekli 26 Bin TL Maaş Alacaktı

Altın fiyatlarının geniş bir bant aralığında seyrettiğini ve ons altının 2186 dolara yükseldiğini aktaran Memiş, gram altının ise aynı oranda yükselmediğini belirtti. Ancak, önümüzdeki 15 gün boyunca altının yatay bir seyir izleyeceğini tahmin etti.

Özellikle gümüşe olan ilgisini vurgulayan Memiş, 24.45 dolar ons fiyatına sahip gümüşün, gram bazında da yükselişte olduğunu ifade etti. Gümüşün, 25.37 liradan bir gram fiyata sahip olduğunu belirten Memiş, 1 milyon TL ile yarısını almayı düşündüğünü ve bu seçeneğin oldukça cazip olduğunu dile getirdi.