Yasal süre içerisinde anlaşmaya varamayan taraflar arabulucu sürecine girmişti.

Arabulucu süreciyle sona eren görüşmelerde İZAYDAŞ’ın toplu iş sözleşmesi mutlu sonla bitirilerek imzalar atıldı.

İZAYDAŞ’ta örgütlü bulunan Tes-İş Sendikası ile Yerel-Sen arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sürecinde taraflar mutabakata vardı. 245 İZAYDAŞ çalışanını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, ocak ayında başlayan ve 60 günlük sürenin sona ermesinin ardından arabulucu sürecinde sonuç alındı, Tes-İş ve Yerel-Sen arasında imzalar atıldı.

EN DÜŞÜK ÜCRET

YEREL-Sen ile yapılan anlaşmaya göre, İZAYDAŞ’ta en düşük ücret net 18 bin 500  lira oldu. Üç yıllık sözleşmenin ilk yılında yapılan kademe ayarlaması ve yüzde 60 zammın ardından kalan diğer iki yılda ise 6 aylık dilimler halinde zam yapılacak.

SOSYAL PAKETLERDE YÜZDE 80 ARTIŞ

İkinci yılın ilk ve ikinci 6 ayında enflasyon artı 1 puan, üçüncü yılın ilk ve ikinci 6 ayında ise enflasyon artı 2 puan artış sağlanacak. Çalışanların kıdemlerine 2 tl/gün kıdem zammı ve öğrenim durumlarına göre 5,6,12,14,16 tl öğrenim zammı verilecek. Aynı zamanda işçilere Ramazan Bayramında 3 bin, Kurban Bayramında 5 bin lira bayram harçlığı verilecek. Diğer sosyal paketlerde ise yüzde 80 civarında artış sağlandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Tes İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanı Hasan Arıcı, bayram öncesinde sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ,İZAYDAŞ Genel müdürü Muhammet Saraç ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

Editör: Güler Sağlam