Sert, çalışanların maaşlarının adaletli bir şekilde belirlenmesi ve herkesin emeğinin eksiksiz olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Maaşların sadece karşılaştırma üzerinden ele alınmaması gerektiğini söyleyen Sert, her çalışanın iş yüküne, niteliğine ve sorumluluklarına göre adil bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Öz Sağlık-İş Sendikası olarak çalışanların haklarının korunması ve adil bir maaş sisteminin oluşturulması için mücadele ettiklerini vurgulayan Sert, tüm çalışanların emeklerinin karşılığını alması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çabaladıklarını ifade etti.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, işçi ve memur maaşları arasındaki kıyaslamaların doğru bir yaklaşım olmadığını vurgulayarak, tüm çalışanların emeklerinin eksiksiz olarak karşılığını alması gerektiğini belirtti. Son dönemde işçi ve memur maaşlarındaki artışlarla birlikte gündeme gelen aylık kıyaslamaların haksız bir şekilde yapıldığını ifade eden Sert, bu tür karşılaştırmaların işçi ve memur arasına nifak sokmaya yönelik olduğunu söyledi.

Sert, işçi ve memurların farklı çalışma koşullarına ve sorumluluklara sahip olduklarını vurgulayarak, her iki kesimin de emeklerinin karşılığını eksiksiz olarak alması gerektiğini belirtti. Maaşların sadece rakamsal olarak değil, çalışanların iş yükü, nitelikleri ve sorumlulukları göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini dile getiren Sert, adil bir maaş sisteminin oluşturulması ve çalışma barışının korunması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Devlet Sert, işçi ve memur arasında ayrım yaratmaya çalışan yanlış beyanlara karşı uyarıda bulunarak, çalışma barışının zedelenmemesi ve işçi ile memur arasında dayanışmanın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Tüm çalışanların haklarının korunması ve adil bir şekilde değerlendirilmesi için mücadele ettiklerini belirten Sert, çalışma hayatında adaletin sağlanması ve çalışanların emeklerinin karşılığını alması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

“ELEŞTİRİLER MEMURLARIN MAAŞINI ARTIRMAYACAK”

Kamuoyunda son zamanlarda gündeme gelen tartışmaların işçilerin emeğinin küçümseyecek şekilde olduğunu belirten Sert, özellikle sağlık çalışanlarına yönelik ifadelerin çalışma barışını zedelediğini kaydederek,

Emek üzerinden algı yürütülmesini çirkin buluyoruz. Bütün çalışanlar emekçidir, emek kutsaldır. İşin niteliğine göre işçiyi aşağılama, hor görme üzerinden yapılan eleştiriler memur kardeşlerimizin maaşlarını artırmayacaktır. Özellikle sağlık kurumlarından hemşire, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının maaşlarını sağlık işçilerinin maaşları ile kıyas etmek tüm sağlık emekçilerine zarar verir

diye konuştu.

“ORTAK MÜCADELEYE HAZIRIZ”

Sağlık çalışanlarının ücret artışlarının toplu sözleşme ile alındığını anımsatan Sert, sağlık işçisi üzerinden yürütülen eleştirilerin doğru bir bakış açısı ile gerçekleştirilmediğini kaydederek, “Bir hemşireyi, bir hasta bakıcıyı, bir doktoru, bir ambulans şoförünü, bir güvenlik personelini birbiri ile karşı karşıya getirmek memur kardeşlerimizin maaşlarını artırmayacaktır. Bu bir hak mücadelesidir ve biz işçiler olarak birlikte görev yaptığımız memur arkadaşlarımızın da hak ettikleri maaşlara kavuşabilmeleri adına birlikte mücadele etmeye hazırız. Bunun örneklerini geçmişte de yaşadık. Durum böyle iken çalışma barışını bozan, mesai arkadaşlığını mesai düşmanlığına dönüştüren bu yaklaşımlardan herkes uzak durmalı, emeğin haklı gücü herkes için ortak hak ve menfaatlere karşı birlikte kullanılmalıdır” dedi.