Ünlü’ye yapılan yorumlar içerisinde bulunan karşılaştırmalı maaş tablosu ise son yıllarda yapılan plansız maaş iyileştirmelerinin kamu personeli arasında nasıl bir uçuruma neden olduğunu gözler önüne serdi.

Kamuda görev yapan mühendislerin sorunlarıyla ilgili ilgili son dönemde bir çok yazı yazan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ahmet Ünlü, özellikle mühendislerin feryadınına ses olmaya devam ediyor.

MAAŞ TABLOSU X'TE GÜNDEM OLDU!

Hakim-Savcı, Mühendis, Kamu İşçisi ve Doktorların zaman içerisinde aldıkları maaş zamlarının tablo halinde gösterildiği paylaşım ise sosyal medya hesabı X’te gündem oldu.

ÇALIŞMA BARIŞI BOZULDU

Geçen yıllar içerisinde memur maaşlarında meydana gelen düşüş ve meslekler arasındaki orantısız artış ise çalışma barışını bozmaya devam ediyor

AMİR, ÇALIŞANDAN DAHA ÜŞÜK ÜCRET ALIYOR

Kamuda amir durumundaki çalışanın emrinde çalıştırdığı personelden daha düşük ücret alması iş barışının bozulmasın neden oldu.

2023 HAZİRAN İLE UÇURUM ARTTI

2023 Haziran dönemi itibari ile meslekler arasındaki makasın ciddi açıldığı görülürken, asgari ücret ile mesleklerin aldığı maaşlar arasındaki oranın 2023 Haziran’da ciddi oranda düştüğü görüldü.

HAKİM SAVCI MAAŞI!

2016 yılında hakim ve savcının aldığı gelir kamu mühendisi gelirine oranla 1,21 iken, 2023 Haziran‘da bu oran 2,72’ye çıktığı görüldü.

Tüm Afrika Ülkelerinin Enflasyonu Türkiye’deki Enflasyondan Daha Düşük Tüm Afrika Ülkelerinin Enflasyonu Türkiye’deki Enflasyondan Daha Düşük

UZMAN DOKTOR MAAŞI!

Kamuda Gorev Yapan MesleklerYine 2016 yılında kamuda görev yapan bir uzman doktorun geliri kamu mühendisi gelirine oranla 1,14 iken, 2023 yılı haziranın ayında bu oran neredeyse üç kat artarak 3,54’e yükseldi.

KAMU İŞÇİSİ MAAŞI!

2016'da kamu işçisinin geliri, kamu mühendisinin gelirine oranla 0,98 iken, Haziran 2023'te bu oran 2,11'e yükseldi. Kamu mühendisleri, emir altında çalışan işçilerin yarısı kadar ücret alıyor.