İngiltere'deki Royal College of Nursing sendikasına üye hemşireler, Pazar gece başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek 28 saatlik greve hazırlanıyor. Hemşirelerin, grev kapsamında yoğun bakım ünitelerinde de iş bırakacakları bildirildi. Ancak, sendikanın ulusal muafiyet talebi nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde kritik önemdeki ünitelerde hemşireler grev yapmayacak.

Hemşirelerin talepleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve daha iyi ücretler alınması yönünde odaklanıyor. Grevin, sağlık sektöründe yaşanan sorunların bir yansıması olduğu belirtiliyor.

'EN ENDİŞE VERİCİ GREV'

İngiltere’nin Ulusal Sağlık Sistemi olan NHS’in altı biriminden birinin, yoğun bakım ve çocuk servisi gibi bazı birimler için hemşireleri göreve çağırma hakkı olacak.

Sağlık yöneticilerinin temsil edildiği NHS Providers isimli kurumdan Julian Hartley, bu grevin şimdiye kadar yapılan “en endişe verici” grev olduğunu aktardı.

'HASTALAR İÇİN BİR RİSK'

İngiltere’nin batısındaki bir NHS biriminin başında bulunan Nick Hulme ise “grevlerin büyük bir aksamaya yol açacağını ve hastalar için risk teşkil ettiğini” aktardı. Hulme, BBC’de katıldığı programda bütün tarafları bir an önce anlaşmaya varmaya çağırdı. Londra’daki bir kanser hastanesinde hemşire olan Preya Assi, “Çok umutsuzuz, meslektaşlarımla işin buraya gelmesini istemezdik” dedi.