“Dünya genelinde doların kullanımından kademeli bir vazgeçiş gözlemleniyor” açıklamasının haber sitelerinde geniş yankı uyandırmasının ardından, döviz piyasalarında da etkileri olduğu ileri sürülüyor.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın, dünya genelinde doların kullanımında kademeli bir azalma gözlemlendiği yönündeki açıklamaları, uluslararası ticaret ve döviz piyasalarında dikkat çekti.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Washington'daki Milken Institute tarafından düzenlenen bir platformda, doların geleceğini değerlendirdi ve küresel ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Georgieva, uluslararası para birimleri arasındaki rekabete işaret ederek, doların önemli bir konumda olduğunu ancak uluslararası ticarette kullanılan alternatif para birimleri sayısının arttığını vurguladı. Ayrıca, küresel ticaretin giderek artmasıyla birlikte, uluslararası finansal sistemdeki dolar kullanımının da arttığına dikkat çekti.

Georgieva,

Gerçekten de dolardan kademeli vazgeçiş gözlemleniyor. Ama ben doların alternatifini görmüyorum. En azından yakın zamanda yok

ifadesini kullandı.

IMF Başkanı, dolardan vazgeçme eğiliminin endişe kaynağı olmadığını söyledi.