OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, seçimlerin ilk turlarında elde ettiği başarılı anket sonuçlarıyla tanınan bir isim olarak öne çıkıyor. Son olarak yaptığı değerlendirmede, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair önemli bir tahminde bulundu.

Daşdemir, analizlerine dayanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi yakın bir farkla kazanacağını belirtti.

Erdoğan'ın en az yüzde 53 oy alacağını ifade eden Daşdemir, "Tayyip Erdoğan farkla kazanacak. Yüzde 53 üzeri oy alacak. Türk toplumunu çok iyi tanıyorum. Muhalefet süreci iyi okuyamadı. Erdoğan, Meclis aritmediğinde de büyük bir farkla galip" diye konuştu.

"CHP SÜRECİ İYİ OKUYAMADI, TÜRK MİLLETİ BEKA KONUSUNDA DURUŞ SERGİLİYOR"

Daşdemir Kılıçdaroğlu'nun neden kazanamayacağına ilişkin yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

"Sebeplerini sayayım. En az 53 ve üzeri alacak Erdoğan. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir beklentiyle girdi, algılar oluşturdu. Alevilik gibi unsurları kullandı. Davutoğlu da Sünni olduğunu söyledi, böyle bir seçime gittik. Herkes kazanacaklarını söylüyordu, çakıldılar. Davutoğlu'nun yaptıkları sorgulanmadı. Küçük partilerin ittifaka katkıları olduğunu düşünmüyorum, kayıpları olmuştur. Binde 1 bile oyu yok bunlar Meclis'te temsil edecekler.

CHP üzerinden 38 kişiyi Meclis'e soktular, CHP aslında iyi bir modelizasyon kurdu. Türk toplumunu çok iyi tanıyorum. Algıyla bu süreci okuyamadılar, bu yorumları yaptım benimkiler doğru.

Erdoğan bu seçimlerde galip. Tüm algılara rağmen oluşan sonuca bakmak lazım. AK Parti ilk kurulduğunda yüzde 34 oy almış, bugün yüzde 1 artırarak yüzde 35 oy almış. Kılıçdaroğlu hangi seçimde galip? Meclis aritmetiğine baktığınızda Erdoğan büyük bir farkla galip. Türk milleti beka ve genel duruş açısından duruş sergiliyor."