1 Ağustos'ta başlayacak olan 7. dönem toplu sözleşme görüşmeleri, memurların önümüzdeki iki yıl boyunca alacakları zam oranlarını belirleyecek. Bu kritik süreçte yetkili sendika Memur-Sen ve hükümet, masaya oturarak memurların taleplerini değerlendirecek.

Kamu işçileri için zam oranları ne kadardı?

Son toplu sözleşmelerde olduğu gibi, kamu işçilerine yönelik zam oranları belirlenirken 15+10+10 formülü uygulanmıştı. Şimdi ise gözler 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi ve memurlar için benzer bir zam oranı beklentisi oluştu.

Önümüzdeki iki yıl için beklenen zam oranları nedir?

2024 ve 2025 yılları için öngörülen enflasyon oranları dikkate alındığında, memurlar için zam oranları belirlenmeye başlandı. Yapılan tahminlere göre, 2024 yılı için %15+10, 2025 yılı için ise %10+8 zam oranları öngörülüyor. Ayrıca enflasyon farkı da zam hesaplamalarında göz önünde bulundurulacak.

Bu süreçte, farklı meslek grupları arasında çeşitli kazanımların elde edilmesi de toplu sözleşme görüşmelerinde ele alınacak konular arasında yer alıyor. Meslek gruplarına göre farklı hak ve avantajların sağlanması, adil ve dengeli bir zam politikasının oluşturulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.