Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci'den Liyakat Vurgusu

Olay dün sabah Denizli’nin Babadağ ilçesine bağlı kırsal Yeniköy Mahallesi’nde meydana gelmiştir. Gezici sağlık hizmeti veren Babadağ Aile Sağlığı Merkezi hekimi N.K. ve ebe hemşire Y.Y.Ö. hizmet vermek üzere bu mahalledeki sağlık evinde hasta kabulüne başladıktan sonra gelişen taciz ve şiddet olayını Hürriyet Sağlık-Sen olarak kınıyoruz.

Olayda taciz ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların serbest bırakılması da ayrı bir vakadır. Son zamanlarda bir hakeme yapılan şiddet nedeniyle ülkeyi ayağa kaldıranların iki kadın sağlık çalışanına yapılanlara sessiz kalması, biz sağlık çalışanlarının ilerde başımıza neler gelebileceği konusunda kafamızda soru işaretleri bırakmaktadır.

Halkın sağlığı için mücadele eden tüm sağlık camiasını bu olaya kınamaya ve Sağlık Bakanlığı’nı acilen önlemler almaya davet ediyoruz. Bu kişilerin bir önce tutuklanması ilerde meydana gelmesi muhtemel olaylar için örnek olmalıdır.