İki Gözünü Kaybettikten Sonra Türkiye'nin En Büyük Göz Hastanesini Yaptırmasının yanında hayır işleri ile adından sıkça bahsettiren borsa camiasının tanınan ismi Sadık Eratik 88 yaşında hayatını kaybetti. Peki Sadık Eratik kimdir?

Sadık Eratik, Türkiye'nin En Büyük Göz Hastanesini Yaptırdı!

Yaşadığı trafik kazası nedeniyle kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde iki gözünü birden kaybeden Eratik, gözünü kaybettiği Numune Hastanesi bünyesinde tamamen kamuya ait Türkiye’nin en büyük göz hastanesini yaptırdı. 

Sadık Eratik, Türkiye'nin en büyük göz hastanesini ülkesine kazandırmasının yanında yaptığı diğer hayır işleriyle de bilinmektedir. Öte yandan borsa camiasının da yakından tanıdığı bir isim olmuştur. Sadık Eratik’in cenazesi ikindi namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Sadık Eratik Kimdir?

Sadık Eratik, 1932'de Balkan göçmeni bir ailenin üç çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldi. Dönemin de zor olmasına rağmen çalışmaya ve okula gitmeye devam etti. İlkokul,ortaokul ve İstanbul Erkek Lisesi'nden sırasıyla 1. olarak mezun oldu.

Okulun yanı sıra bu zor dönemde çay yapımı, gazete satışı ve pazarcılık yaparak aile bütçesine katkı sundu. 1954 -1955 yıllarında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu ve iş hayatına başladı. Üniversite eğitimi sırasında rehberlik hizmeti vererekde çalıştı. 1964 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu yetisini görmeden kaybetti.

Editör: Haber Merkezi