Zorunlu hizmete gitmek istemeyen bazı hekimlerin noter huzurunda sahte anlaşmalı evlilik yaptıkları ileri sürülüyor. 

Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma... Memura Esnek Çalışma Sistemi Geliyor: İşte Taslak Çalışma...

Fiyat fiyatlar, uçuk ücretler

Anlaşmalı evlilik için fahiş fiyatlar ve uçuk isteklerden oluşan talepler sosyal medyada gündem oldu. 

Anlaşmalı evlilikler araştırılmalı

Bir doktor sayfasına gönderilen bildirimde, doktorlar arası anlaşmalı sahte evlilikler ile haksız yer kazanılmasının önüne geçilmesi istendi. 

Noter Sahte Evlilik

Sayı her dönem artıyor

Sahte evlilik yaparak, zorunlu hizmetten sıyrılmak isteyenlerin sayısının son dönemde iyice arttığı belirtiliyor. 

Noter huzurunda sahte evlilik

Özellikle uzmanlık eğitimini tamamlayan hekimler arasında yaşandığı ileri sürülen olayda, zorunlu hizmete atanma sürecinde, noter huzurunda anlaşmalı olarak sahte evlilik düzenlendiği iddia edildi. 

Üstelik yapılan bu sahte evliliklerde fahiş fiyatlar ve uçuk isteklerin de gerçekleştiği ileri sürülüyor.

Öte yandan hukuki kaynaklar ise, noter huzurunda sahte evliliğin mümkün olmayacağını ancak tarafların birbirinden herhangi bir talebi önleyici önlemler alıyor ise bu şekilde bir anlaşmanın olabileceği, hukuka aykırı sözleşmelerin hukuk düzenini koruyamayacağını belirtiyorlar.

Zorunlu hizmet manipüle ediliyor

Olayla ilgili ilgili görüşlerini paylaşan bazı hekimleri ise, genel cerrahi branşında 114. dönem devlet hizmet yükümlülüğü kurasında 29 hekimin başvurduğunu, 11 hekimin eş durumunun kabul edildiğini, bu konunun hem siyasi yönden hem de politik yönden manipüle edildiğini savundu. 

Sahte Evlilik

Nitelikli Dolandırıcılık

Anlaşmalı evlilik yolunu tercih eden hekimlerinle ilgili nitelikli dolandırıcılık suçu işlediğini savunan bazı hesaplar ise, yapılan anlaşmalı evlilik ve sonrasındaki anlaşmalı boşanmalar nedeniyle ülkenin boşanma istatistiğine olumsuz etki edildiğini ileri sürdüler.