İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında bakan ve bakan yardımcılarının koruma araçlarının sayısını azaltma kararı aldı. 4 Mayıs 2024 tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla bu azaltma işlemi gerçekleştirildi. 

6 lüks araç kiraladı

Ancak aynı dönemde Ankara Valiliği, güvenlik ve koruma hizmetlerinde kullanmak üzere 6 araç kiralaması yaparak gündeme geldi. 

12 aylık kiralama süresi

Valilik Özel Kalem Müdürlüğü, güvenlik ve koruma hizmetlerinde kullanılmak üzere 19 Nisan 2024 tarihinde altı aracın kiralanması için bir ihale düzenledi. 12 aylık süre için yapılan kiralama işlemi neticesinde ise 7 Mayıs 2024 tarihinde 2 milyon 685 bin 780 TL'lik bir sözleşme imzalandı.

Araçların özellikleri göz kamaştırıyor

Araçların özellikleri, Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda yer alan bilgilere göre şu şekilde belirtildi: İlk aracın motor hacmi en az 1968 cc, beygir gücü 240 ps, en az 2020 model, siyah renkte ve araçta renkli ekranlı yol bilgisayarı, 8 hoparlör, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, led paket, katlanabilir arka koltuklar ve klimatronik gibi özelliklere sahip olacak. Diğer bir üst segment araç ise yine en az 1968 cc motor hacmine, 150 ps beygir gücüne ve en az 2020 model olmasına ek olarak siyah renkte, renkli ekranlı yol bilgisayarı, bluetooth telefon hazırlığı gibi özellikleri bünyesinde barındıracak. Diğer dört aracın birinin motor hacmi en az 1580 cc, üçünün ise en az 1450 cc olacak. Tüm araçlar siyah renkte ve tamamı en az 2020 model olacak.

Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu Hastanede Klima Krizi: Yoğun Bakım ve Ameliyat Servisinde Klima Sorunu

Sözcü Gazetesi'nden Deniz AYHAN'ın haberine göre, eski Adana Valisi Süleyman Elban, Seyhan Barajı kıyısında ormanın içinde 15 milyon TL'ye villa yaptırdı. Yerine atanan yeni Vali Yavuz Selim Köşger ise villanın çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulaması için 25 milyon TL daha harcadı.

Birgün gazetesinin haberine göre; şu anda İzmir Valisi olan eski Süleyman Elban, 10 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında Adana Valisi olarak görev yaptığı dönemde, kendisi için bir villa inşa edilmesine karar verdi. 18 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenen ihaleyle "Adana Vali Konağı Yapım İşi" adı altında villanın inşaatı için 15 milyon TL harcandı. İnşa edileceği alan olarak ise imar planı bile olmayan Seyhan Barajı'nın kıyısındaki 10 bin metrekarelik ormanlık alan seçildi. 

Bu arazi, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılıyordu ve dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum tarafından Adana Valiliği'ne tahsis edildi. Vali Elban, valilik bütçesinden inşa ettirdiği 2 katlı lüks villasına Ayous (abachi) ağacından sauna, fitness salonu, kahvaltı odası, çalışma odası ve çok sayıda yatak odası yaptırdı. Elban'ın İzmir Valisi olarak atanmasının ardından, yeni Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, villaya taşındı. Köşger, 31 Ocak 2024 tarihinde bir ihale düzenledi ve peyzaj uygulaması için 25 milyon TL daha harcandı.