Toplu sözleşme sürecinin sağlık çalışanları için önemine dikkat çeken Hürriyet Sağlık-Sen, yapılan saha çalışmaları neticesinde elde edilen talepleri değerlendirdi. Sağlık çalışanlarının görüşlerini dikkate alan sendika, toplu sözleşme görüşmelerine katılmayı planladığı talepleri kamuoyuna duyurdu.

Hürriyet Sağlık-Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Ahmet ÜNAL’ın koordine ettiği çalışmalar tüm sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanması adına oldukça kapsamlı taleplerden oluşmaktadır.

kemal-bey

Hürriyet Sağlık-Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan yardımcımız Ahmet ÜNAL, Hürriyet Sağlık-Sen’in 7. Dönem toplu sözleşme görüşlerinde ele alınması konusunda ısrarlı oldukları talepleri hakkında yaptığı açıklamada;

Hemen hemen her gün zam haberleri ile başladığımız şu günlerde kamu çalışanlarının alım gücü oldukça düştü. Kamu çalışanlarının büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır.

Sağlıkta mobbing ve şiddet zaten korkunç boyutlara ulaştı. Birçok sağlık çalışanı yurt dışına gitmenin hesaplarını yapar oldu. Onun için bu toplu sözleşme dönemi çok önemli ve taleplerimiz mutlaka karşılanmalıdır.

Yetkili sendika al takke ver külah yöntemi ile umarım bu toplu sözleşmeyi de oldubittiye getirmez. Biz Hürriyet Sağlık-Sen olarak takipçisi olacağız elbette. Toplu sözleşmede yer almasını istediğimiz taleplerimizin karşılanmaması halinde iş bırakma dâhil olmak üzere her türlü hukuki eylemi gerçekleştireceğiz.”

Hürriyet Sağlık-Sen

 Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Yer Alamsını İstediğimiz Taleplerimiz Aşağıda Yer Almaktadır.

hurriyet-sagliksen-talepler

hurriyet-sagliksen-talepler-2hurriyet-sagliksen-talepler-3