Yapılan eleştiriler de özellikle Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yetkili sendikası olan Sağlık Sen’in iş bırakma eylemleri başta olmak üzere basın açıklamalarında dahi yumuşak ve dolambaçlı cümleler kurduğu yönünde eleştiriler gelirken Öz Sağlık İş sendikasının da başta şube başkanları olmak üzere siyaset yapma yasakları olmamaları nedeniyle AK Parti İl Başkanları ve İlçe Başkanlarıyla olan yakın ilişkileri ve temsilcilerinin çoğunluğunun AK Parti yönetimlerinde yer alması nedeniyle hükümete yakınlarından dolayı eleştirileri topluyorlar.

ÖZ SAĞLIK İŞ MEYDANLARA İNDİ

Ancak her 2 yetkili sendika da eleştiri oklarını üzerine çekerken Öz Sağlık İş Sendikası yapılan son toplu iş sözleşmesiyle tediye ve ikramiye ödemeleri dahil olmak üzere aylık 30.000 liralık işçi maaşı kazanımına imza atarken bir taraftan da meydanlara inerek Ak Parti'yi ve hükümeti eleştirmekten geri durmuyor..

Mayıs ayında yapılan toplu iş sözleşmesinde geriye dönük 1 Ocak 2023’den geçerli zam kazanımı elde eden Öz Sağlık İş Sendikası bugünlerde 81 ilde meydanlara indi.

İŞÇİ HASTANE TEMSİLCİLERİ AK PARTİ YÖNETİMLERİNDE!

Bakanlıkların kamu işçilerinin geriye dönük ödemelerini zamanında ödememeleri nedeniyle meydanlara inen Öz Sağlık İş Sendikası Şube Başkanları hükümeti ve Ak Parti'yi yoğun eleştiri yağmuruna tutuyor. Üstelik bu eleştirileri hastanelerdeki temsilcilerinin çoğunluğunun Ak Parti il ve ilçe yönetim kadrolarında aktif görev almalarına rağmen yapmaları takdir topluyor. 

HASTANE TEMSİLCİLERİ BAŞHEKİMLERİ YÖNETİYOR ELEŞTİRİSİ

Ak Parti İl ve İlçe Yönetimlerinde yer alan hastane temsilcilerinin Ankara başta olmak üzere bir çok ilde hastanelere Başhekim atamaları başta olmak üzere tüm önemli kararlar öncesi ya doğrudan müdahil oluyorlar yada Ak Parti kanadından telefon mekanizması işletilerek istedikleri şekilde yönetimlere sözlerini GEÇİREBİLİYORLAR. 

SAĞLIK SEN'DE YAPSIN TALEBİ

Kamu işçilerinin yetkili sendikası ÖZ SAĞLIK İŞ’in gösterdiği bu tepkilerin benzerini de sağlık çalışanları yetkili sendika olan Sağlık Sen’den haklarını savunma konusunda hükümete Ve Ak Parti'ye işçi sendikasının yaptığı gibi gerekirse meydanlara inerek göstermesini bekliyor.