Ağbaba, bu belirsizliğin giderilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, hükümetin amacının tüm memur maaşlarını 22 bin TL civarında eşitlemek olup olmadığı konusunda şüpheler olduğunu ifade etti. Tartışmaların yoğunlaştığı bu konuda net bir açıklamanın beklenildiği belirtildi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, memur maaşları ve yeni asgari ücret konusunda önemli bir açıklamada bulundu.

Ağbaba, şunları dile getirdi:

Hükümetin en düşük memur maaşını 22 bin TL olarak açıklaması, büyük bir ilgi ve tartışma konusu haline geldi. Açıklamada belirtilen memur maaşı artışıyla ilgili belirsizlikler ve diğer kademe dereceleriyle ilgili net bilgilerin olmaması, kamuoyunda büyük bir merak ve endişe yaratıyor. Özellikle, mevcut maaşları 20 bin TL olan memurun ne kadar artış alacağı, 22 bin TL alan memurun durumu, şef ve müdürlerin maaşları gibi konulardaki belirsizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Ayrıca, kamu bürokrasisinde liyakat ve kademe derecesinin öneminin altı çizilerek, yeni giren memurla müdürlerin aynı maaşı almasının doğru olmayacağı ve zam yapılacaksa adaletli bir şekilde dağıtılması gerektiği ifade ediliyor. Bu konudaki gelişmelerin takip edildiği ve kamu barışının korunması için dikkatli adımların atılmasının önemine vurgu yapılıyor.

"Büyük orantısızlık var"

Artık kimse özel sektörde çalışmayacak. Asgari ücret 11 bin 402 TL açıklandı. En düşük memur maaşının 22 bin TL olduğunu düşünürsek kimse özel sektörde çalışmaz. Herkes kamuya girmek için daha büyük uğraşlar verir. Büyük orantısızlık var. Asgari ücretle en düşük memur maaşı arasında büyük bir orantısızlık var. Tabii ki en düşük memur maaşı 22 bin TL olmalı ama hem asgari ücretlinin, özel sektörde çalışan işçilerin, kamuda çalışan işçilerin de maaşları bu yönde ayarlanmalı ve mutlaka iş barışının bozulmaması için kamuda, aynı oranda şeflere, müdürlere ve daha fazla çalışmış yani meslekte 10-15 yıl çalışmış memurlara da daha fazla zam verilmelidir."

Kaynak: Ekonomim