Kadro kapsamına alınmayan taşeron işçiler, belediye çalışanları, ücretli öğretmenler ile uzman çavuşlar için iktidarın yeni düzenleme çalışmasına başladı kulislere yansıdı.

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 485.000 sözleşmeli kamu çalışanına kadro verilmesini önünü açan kanun teklifinin ardından hükümet kapsama girmeyen 140.000 sözleşmeli çalışan için de çalışma başlattı.

140 BİN KAMU İŞÇİSİNE DAHA KADRO MÜJDESİ

Cumhur İttifakı tarafından seçim sürecine girilirken her meslek grubunda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan, kapsam dışında kalan çalışanlar için kadro düzenlemesinin yakın tarihte TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

İlgili kanun teklifi Meclis'ten geçerse 140 bin personel daha kadro alabilecek.

Düzenlemenin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından 30 gün içinde başvuru yapanlar kadroya geçebilecek.

Ayrıca ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenler içinde şartlarını iyileştiren yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Aynı şekilde şehit ve gazi yakınlarından şartları uygun olanlar da kadro alabilecek.

BAHÇELİ'DEN SÖZLEŞMELİYE KADRO AÇIKLAMASI

MHP yetkilerinin yoğun talepleri doğrultusunda gündeme gelen kapsam dışındakilere kadro verilmesi ile ilgili kanun, bakanlık yetkililerinin de değerlendirmesiyle son şeklini almış olacak.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi