Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem hipnoz ile sigaranın bırakılabileceğini açıkladı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdem, hipnozun sigarayı bıraktırma, duygusal yemek yeme, kekemelik, cinsel terapi gibi çeşitli konularda kullanılabileceğini belirtti.

Hipnozlu tedaviye ilişkin açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Ahmet Erdem, hipnozun beynin oluşturduğu yeni bir gerçeklik durumu olduğunu söyledi. Hipnozun, günlük yaşamda sık sık deneyimlediğimiz bir durum olduğunu ve genellikle uyku gibi algılansa da tam olarak öyle olmadığını açıkladı. Erdem, hipnozun bilinçli bir hal olduğunu ve bilincin daha üst seviyede bir odaklanma durumu olduğunu ifade etti.

Kekemelik ve sigara bırakma gibi pek çok hastalığın tedavisinde hipnozun önemli bir etkisi olduğunu vurgulayan Erdem, psikiyatristlerin ve klinik doktorların belirli sorunların tedavisinde hipnozu kullandıklarını belirtti. Ayrıca diş hekimlerinin de diş çekimi gibi prosedürlerde hipnozu başarıyla uyguladığını, bu sayede hastaların ağrı yaşamadan veya korku duymadan tedavi olabildiğini dile getirdi. Hipnozun sigara bırakma, duygusal yeme alışkanlığı gibi konularda da etkili olduğunu ve cinsel terapide kullanılabileceğini ekledi.

"Hipnozun, filmlerdeki gibi insanın istemediği bir şeyi yaptırma gücü yoktur"

Hipnozun korkulacak bir şey olmadığını vurgulayan Dr. Erden,

"Zaten günlük yaşamımızda sık sık deneyimlediğimiz bir durum olduğu için korkulacak bir yanı yok. Genellikle filmlerde, dizilerde insanlara hipnoza girildiğinde kontrol dışı kalınıyor gibi bir algı oluşturuluyor. Ancak hipnozun insanı istemediği bir şeyi yaptırma gücü yoktur. Örneğin, hipnoz altındayken bir kişiye 'git şunu öldür' gibi telkinler vermek mümkün değildir. Çünkü hipnoz altındaki kişinin bilinci açık olur ve suç teşkil eden ya da zarar verecek bir davranışı gerçekleştirmez. Hipnozun böyle bir etkisi yoktur"

dedi.

Dikkat dağınıklığı problemi için hipnoz tedavisi aldığını belirten Aslı Bozdağlı ise,

"Benim dikkat dağınıklığım vardı. Ahmet Hoca'yla tanıştık ve aynı zamanda onun öğrencisiyim. Hipnozla ilgili çalıştığını öğrendikten sonra çok merak ettim. İki seans aldım ve etkilerini istediğim derecede hissettim. Dikkat dağınıklığım azaldı ve hayatıma daha rahat bir şekilde devam edebiliyorum. Seanslarda önce hipnoza giriyoruz ve sonra Ahmet Hoca'nın yönlendirmesiyle rahatlamaya ve dikkat dağınıklığını önlemeye yönelik çalışmalar yapıyoruz"

Radyoloji Teknisyeni Recep Ataka Vefat Etti Radyoloji Teknisyeni Recep Ataka Vefat Etti

şeklinde konuştu.