Kişi madem ebe, hemşire ya da teknisyen kadrosunda Sağlık Bakanlığı’na atandı, o zaman o kadroya uygun olarak çalışmalı ve çalıştırılmalıdır. Atandığı kadronun haricinde geçici görevle başka bir yerde salla başı al maaşı cinsinden çalışıyor ve çalıştırıyorsa, arkadaşları çalışmaktan canı çıkarken o adeta kebap yapıyorsa, bunu yapan da yaptıran da buna göz yumanda kul hakki yemektedir.

Kızmaya gerek yok, doğruların peşinde isek doğru bir tanedir, iki ayrı doğru olamaz. Burada yazılanları sizlere düşmanlık olsun diye yazmıyorum. Kim ki devletin ve milletin çıkarı dışında kendi şahsi çıkarı için bir şey yapıyorsa ALLAH KAHRI BELA VERSİN.

Devlet işi edep, adap, hilat işidir. Devletin her kademesinde görev yapan memur bu hilatı giymiş demektir. (Hilat: Osmanlı döneminde, padişahların, gönül almak ya da ödüllendirmek için bir kimseye giydirdikleri, çok değerli bir kumaştan ya da kürkten yapılmış kaftan.)

Toros Devlet Hastanesinde Başekim olarak görevlendirilen hekim, göreve gelir gelmez beyin cerrahları dahil diğer branşlarda olup değişik hastanelerde görev yapan kadrosu toros hastanesinde bulunanları hastaneye çağırdı. Sebep iş aksamasın, halk düzgün hizmet görsün diye. Eğer Başhekim samimi ise kadrosu yine başında bulunduğu hastanede olan EBE- HEMŞİRE- LABARATUVAR VE RÖNTGEN TEKNİSYENİ- SAĞLIK MEMURU- ATT- TIBBİ SEKRETER v.s gibi branşlarda olanları da HASTANEYE çağırsın...

Çağırsın ki, o gece gündüz nöbet tutmaktan hayatı kayan ebe hemşire kardeşlerimiz de bir rahat nefes alsın, insanca yaşasınlar.

Bu sağa sola, alakasız yerlere, stratejik alanlara, masa başına, genel idare hizmetlerindeki memurun yapacağı işe kaydırılanlar, depoda, ayniyat da, sekreterlikte çalıştırılanlar EBELİK- HEMŞİRELİ- SAĞLIK MEMURLUĞU- TEKNİSYENLİK yapsınlar ki, işi ehli ve uzmanı yapsın, HALKDA KALİTELİ HİZMET GÖRSÜN.

İşin ehlini, ehil olmadığı alana kaydırıp, ehliyet ve liyakat aranan bu SAĞLIK HİZMETİ sınıfında işi, temzilikçiye, ilgisiz alakasız kişilere yaptırırsanız verim alamazsınız.

Olan ZAVALLI VATANDAŞA olur.

Başhekim kolları sıvayıp, şunları da çağırsın asıl işlerine... Poliklinik sayısını arttırsın, kendiside poliklinik yapsın. Başhekim yardımcılarının mesaiye riayet edip etmediklerini incelesin, mesai saatinde nerelerdeler ona baksın ve hastaneye millete getirilerine baksın...

Başhekim yardımcılarının icap ve nöbetlerini sağlasın. Acili elden geçirip, orada çalışanların tepesine klima suyu akmasının önüne geçsin. Bodrum katlarda çalışanların çalışma ortamlarını sağlıklı hale getirsin. Rapor alıp işten kaçanları tespit etsin, raporları hakem heyetlere gönderip inceletsin, gereğini yapsın.

Reçete yazmaktan başkaca hiçbir iş yapmayan bazı doktorları da bir zahmet uyarsın, ameliyat yapmayan cerrahları takibe alsın. Genel cerrahları sıkı çalıştırsın.

Uyduruk birim ve bölümlere görevlendirilmiş olup akşama kadar çay kahve sohbeti ile mesai öldürenleri tespit edip çalıştırsın. 

Kantin fiyatlarını incelesin, halka ucuz ve sıhhi ürünün satılmasını sağlasın. Değişik üniforma ve kıyafetli hastane çalışanlarının, Hastane acil ve etrafında SİGARA içmesini önlesin. Hiç yakışmıyor.

Sağlık çalışanı hastane bahçesinde kenara çekilip sigara içiyorum bahanesi ile günde en az 3 saat kaytarıyor. Sigara içenler için açık bir alan yapsın, baksın işten kimler kaytarıyor tespit etsin.

Hastanede kamera düzeni var, her yeri her alanı görecek şekilde sayıyı arttırsın, çalışmayan kaytaranı tespit etsin.

Güvenlikçileri özellikle izletsin.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.
Kaynak: Haber Analiz Net

Editör: Haber Merkezi