12. İdare Mahkemesi, sendika yöneticilerinin Valilik il disiplin kurulu toplantılarına katılmak üzere davet edildiğinde izne tabi olmadığı ve yıllık izinlerinden mahsup edilemeyeceği yönünde bir karar verdi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan HEP SEN Genel Başkanı Yunus ŞİMŞEK, "kanun bilmez yöneticilerden dava masraflarının tahsil edilmesi için başvuru" yapıldığını duyurdu. Ayrıca açıklamasında, "Liyakat Liyakat Liyakat! Valilik toplantısına çağrılıyoruz, kurumun sözde yöneticisi kıt bilgisi ile izin hakkı olmadığını iddia ediyor ve patronlarından aldığı talimatla engellemeye çalışıyor. Mahkeme gerekli cevabı verdi.

hepsen-1

Bu dava dosyasının tüm masrafları devletin kasasından değil kanun bilmez-tanımaz yöneticilerden alınması istendi. Devlet kurumlarını zarara uğratmaya kimsenin hakkı yok. Kanun bilmiyorsa bedelini ödeyerek öğrenecek! Yan yapılanmanın militanları, bu öyle bardak, çanak, çömlek, tatil, burs, torpil dağıtmaya benzemez. Patronlarınıza başvurun; kurtarabiliyorlarsa kurtarsınlar." şeklinde ifadeler kullandı.