SES Sendikası Ankara Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, hemşirelere verilen saat saatlik nöbet ücreti parasıyla bayramda şeker dahi alınmayacağını savundu.

Sağlık Bakanlığı, bayram süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulması için 81 ilin sağlık müdürlüklerine bir genelge gönderdi. Genelge, acil hizmetlerin 24 saat boyunca sunulması gerekliliğini vurgulayarak mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde acil hastalara hızlı ulaşılması, ilk müdahalenin yerinde yapılması, hasta durumlarına uygun olarak acil servislere nakil ve tedavinin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. 

Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı

Genelgede ayrıca hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar, görüntüleme ve diğer teşhis ve tedavi birimlerinde yeterli insan gücü ve tıbbi ekipmanın bulunması gerektiği vurgulandı.

İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor İddia: Zorunlu Hizmete Gitmek İstemeyen Hekimler ‘Noter Huzurunda Sahte Evlilik’ Düzenliyor

Ancak, bayram süresince sağlık çalışanlarının alacakları nöbet ücretleri konusu tartışmalara yol açtı. Normal zamanlarda hemşirelere saatlik 64 TL, hekimlere ise saatlik 109 TL ödenirken, bayramda bu ücretler sırasıyla 80 TL ve 137 TL olarak belirlendi. İcap nöbetlerinde ise hemşirelerin saatlik ücreti 32 TL, hekimlerin ise 55 TL olacak.

2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti 2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İşyeri Temsilcisi Kubilay Yalçınkaya, sağlık çalışanlarının bayramda alacakları ücretlerin yetersiz olduğunu belirterek, "Bu ücretler, sağlık emekçilerinin emeğinin karşılığından uzak. Sağlık çalışanlarının maaşları yoksulluk sınırının altında. Bayramda, hafta sonu ve geceleri de çalışan sağlık emekçileri, bu ücretlerle görev yapıyor ve biz onlardan sağlıklı bir hizmet bekliyoruz" dedi.