Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi? Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi?

Kabloların çalınması ile diyaliz ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 52 hasta oluşan arıza nedeniyle çevredeki hastanelere nakledilmek zorunda kaldı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin arka kısmındaki trafo binasından kabloların çalındığı bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonucunda yaklaşık 150 bin TL değerinde kablo hırsızlığı yapıldığını belirledi.

Kabloların kesilmesi sonucu hastanenin tümünde elektrik kesintisi yaşandı. Bu durumdan etkilenen 49 diyaliz ünitesindeki hasta ile 3 yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta da dahil olmak üzere toplam 52 hasta, ambulanslarla çevre hastanelere nakledildi.

Hastane yönetimi tarafından yapılan girişimler sonucunda kabloların yenilenmesi sağlandı ve 52 hasta dün sabah saatlerinde tekrar Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.