İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi İstanbul’da Doktoru Şok Eden Diş Yapıştırma Yöntemi: Japon Yapıştırıcısı ile Diş Tedavisi

Sağlıkta şiddet her geçen gün daha da artıyor.Bu kez de sağlık personeline şiddet olayı İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisinden geldi.

Hemşire H. B. “Refakatçı dışındaki kişiler serviste kalamaz” diyerek uyarıda bulunan sağlık personeline hasta yakını tarafından saldırıldı. Demokratik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt, bir hemşirenin darp raporu aldığını belirterek, "Hastanemizde meydana gelen şiddet olayını şiddetle kınıyoruz. Ancak, olayın daha da üzücü yanı, hastane yöneticilerinin konuya 'Keşke elimizden bir şey gelse, ama gelmiyor' şeklindeki yaklaşımıdır. Eğer sizin elinizden gelmiyorsa, bu konuda kim müdahale edebilir? En azından hastane giriş ve çıkışlarını güvenli hale getirme ya da servis girişlerine kartla açılabilen daha güvenli kapılar yapma gibi adımları düşünmelisiniz. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa, bu durumda hemşirelerin kaderine terk edilmemelidir. Hasta, hasta yakınları ve kurum idarecilerini kendi sorumlulukları konusunda daha sağduyulu davranmaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.