HEP SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fizik tedavi salonlarında hemşirelerin çalışması uygun değildir. 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu ve kanuna bağlı yönetmelikler kapsamında, hemşirelerin fizik tedavi teknikerlerinin sorumluluğunda olan tıbbi işlemleri yapmaları yasal değildir.

Hep-Sen, bu hukuk dışı durumu yargıya taşımıştır. Atanamayan yüzlerce fizik tedavi teknikeri varken, hastanelerde hemşire eksikliği yaşanırken, personel planlaması doğru bir şekilde yapılmalı ve halkın sağlığı tehlikeye atılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Fizik Tedavi Salonlarında hemşirelerin çalışmasının uygun olmadığına dair dile getirilen bu endişeler, HEP SEN tarafından yargıya taşındı. HEP SEN Genel Başkanı Yunus Şimşek, "Fizik Tedavi Salonlarında hemşirelerin çalışması uygun değildir. 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu ve ilgili yönetmelikler, hemşirelerin fizik tedavi teknikerlerinin sorumluluğunda olan tıbbi işlemleri yapmasını yasaklamaktadır. HEP SEN, bu hukuk dışı uygulamayı yargıya taşımıştır.

Atanamayan yüzlerce fizik tedavi teknikeri mevcutken, hastanelerde hemşire eksikliği yaşanırken, personel planlaması doğru bir şekilde yapılmalıdır ve halkın sağlığı tehlikeye atılmamalıdır" şeklinde konuştu.