ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşireler, maaşlarının zamanında ödenmediğini fark edince şok yaşadı. Her ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece hesaplarına yatması gereken maaşlar, beklenen şekilde yatırılmayınca hemşireler mağdur oldu.

DOKTORLAR MAAŞ ALDI

Hastane yönetimiyle iletişime geçen sendika temsilcilerine, maaş sorununun hastaneden değil, bankadan kaynaklandığı bilgisi verildi. Hastanenin maaşlarla ilgili işlemleri düzgün bir şekilde gerçekleştirdiği, ancak banka sisteminden kaynaklı olarak maaşların hesaplara geçirilmediği ifade edildi.

FAİZ ÖDEYECEKLER

ADÜ tarafından ileri sürülen iddiaya göre, bankanın ihmali nedeniyle maaşların gecikmesi durumunda, bankanın bu hatayı düzeltmesi gerekecektir. Halkbank, personel maaşı karşılığında 3 yıllık promosyon sözleşmesi imzaladığı için, kendisinden hizmet alan hemşireleri mağdur etmemelidir.

Maaşların her ay aynı gün ödenmesi konusundaki gecikmeler, çalışanların mağduriyetine neden olmuştur. Kredi ve kredi kartı ödemeleri son günü geçen bazı hemşireler, faiz ödemek zorunda kalmıştır. Ek hesaplarında negatif bakiye oluşan hemşireler de bankaya 2 günlük faiz ödemiştir.