Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşanan olaya ilişkin cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde hekim ile hemşirenin NG sondasının takılamaması nedeniyle tartışma yaşadığı görülürken üslupsuz tavırlar sonrası sosyal medyada hekim eleştirilerin hedefi oldu.

Genel Yoğun bakımda yaşandığı ileri sürülen olayda “öyle bir şey yok, mecbur takacaksınız. O zaman vasfınız yok burada çalışmaya, tamam mı?” şeklinde hekimin hemşireye yönelik sözlerine “buna siz karar veremezsiniz” diyerek haklı tepkisini dile getiren görevli hemşire arasında yaşanan tartışma sonrasında bir hemşirenin herhangi bir yerde çalışmaya vasfının olup olmadığına karar verecek kişinin hekim mi yoksa hastane idaresi mi oldu tartışma konusu oldu.

“Sen susacaksın, sen takamadıysan başkası takacak” diyerek hemşireler gününde hemşireye çıkışan hekimin tavırları tartışma yarattı. İşlerin kapsamı, sorumluluk ve mahiyetlerinin açık ve net bir şekilde yazıldığı bir "hemşire iş, gorev ve yetki dağılım listesi" isteyen hemşireler olaya tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdiler.