Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde yaşanan olaylar, sağlık çalışanlarına yönelik mobbing iddialarını gündeme taşıdı. 

Zorla temizlik yaptırıldı iddiası

Akit TV'nin haberine göre, belediye, aralarında hemşire, diyetisyen ve laborantların da bulunduğu 20 sağlık çalışanını, su baskını sonrası farelerin cirit attığı ve zift ile balçıkla kaplanan binayı tehditle temizlemeye zorladı.

31 Mart'ta DEM Parti yönetimine geçen Diyarbakır Bağlar Belediyesi, kısa sürede 100'ü aşkın çalışanını işten çıkardı ve kalan personele kötü muamele uygulamaya başladı. 

Üniversite mezunu büro personeli temizlik işlerine yönlendirilirken, engelli kadrosundaki çalışanlar dahi sorgusuz sualsiz işten çıkarıldı. Bu uygulamalar nedeniyle CİMER'e çok sayıda şikayet gönderildi. 

Akşam Gazetesi'nin haberine göre ise, Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan sağlık personeli, toplantı yapılacağı söylenerek geçmişte kadın sığınma evi olarak kullanılan belediye binasına çağrıldı. Su baskını nedeniyle zemini balçık ve ziftle dolan binaya getirilen sağlık çalışanlarına buranın temizlenmesi talimatı verildi. 

Sağlık çalışanları, bu temizliğin kendi görevleri olmadığını belirtse de, belediye yönetimi ısrarcı oldu. İşlerini kaybetme korkusuyla hemşire, acil tıp teknisyeni, fizik tedavi uzmanı, diyetisyen ve laborantlar tüm gün boyunca binayı temizlemek zorunda kaldı.

Bağlar Belediyesi çalışanları, mobbing uygulamalarını delilleriyle birlikte CİMER'e bildirdi. Bir personel başvurusunda,

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevliyken bizi farklı binalara gönderdiler. Kurum müdürümüz, uzman ekip gerektiren fareli yerleri bize temizletti. İlgili bakanlıklarımızın, valiliğin gerekli incelemeyi yapıp bize sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi. Temizlik sonrası binanın belediye tarafından tadilata sokulduğunu öğrenen sağlık çalışanları, "Madem tadilat yapılacaktı, neden bize temizlettiniz

112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!" 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanları Sorunlarını Dile Getirdi: "Kötü Çalışma Koşulları Derhal İyileştirilmeli!"

diyerek tepki gösterdi.