Gençlerle Nevmekan’da sohbet eden Cumhurbaşkanı, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin konusu açılması üzerine; Prof. Dr. Süleyman Yalçın’a rahmet dileyerek Şehir Hastanesi’nin doluluk oranı gençlere sordu.

Cumhurbaşkanı: Şehir Hastaneleri büyük bir açığı kapattı

Gençlerin Şehir Hastanesindeki klinik doluluk oranının çok yüksek seviyede olduğunu, eksiklerinin de tamamlanmaya çalışıldığını ancak başka ihtiyaçlarını da bulunduğunu Cumhurbaşkanına anlatmaları üzerine, Erdoğan, bu açıklara gidermenin görevleri olduğunu ve Şehir Hastanelerinin büyük bir açığı kapattığını anlattı.

Sağlıkta şiddet yasasıyla ilgili de konuştu

Gençlerin sağlıkta şiddetle ilgili sorusu üzerine bununla ilgili yasa çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Siz tabii bay bay Kemal'in SSK genel müdürü olduğu dönemi hatırlamıyorsunuz. O zaman Savaş Ay'ın programını herhalde izlemişsinizdir değil mi? Düşünebiliyor musunuz? Kullanılmış galoşları o zamanın parasıyla üç liraya, beş liraya bu şekilde satıyorlardı. Kullanılmış, şimdi böyle bir durum var mı? Bunların hepsini aştık. Bir uçak gemisi montaj olur mu? Ha elektronik aksamlarında montajlar olabilir. Ama TCG Anadolu'nun bir defa tamamıyla aksamı Türkiye'nin tersanelerinde yapılmıştır. Bugün Türkiye'nin tersaneleri dünya denizcilik yarışında belli yeri yakalamış olan tersanelerdir.

ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-hemsire-sohbet

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin önemiyle ilgili gençlerle konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Bunu güçlendirecek olan içindeki beyinlerdir. İçindeki beyinlerimiz olmazsa profesöründen doçentine asistanına vesaire bunlar olmazsa. Her gelen Çam Sakura'yı ağzından düşürmüyor. Ama içeride onu güçlendirecek o doktorlarımız olmadıktan sonra bir anlamı yok. Biz bu eserleri bırakmak zorundayız.

şeklinde konuştu.

Erdoğan: Doktor kadroları güçlendirilmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan hastanelerdeki doktor kadrolarının da güçlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:

Biz şimdi istiyoruz ki 30 başta büyükşehir, bunun dışında eğitim araştırma hastaneleri tüm bunlarda eğer biz doktor kadrolarımızı güçlü kılarsak en doğudan en batıya en kuzeyden en güneye, bütün hastanelerimizde bizim artık taşımacılık sistemi ne yapar? Biter. Yani bir yerde bir hastamız oldu, bir operasyon geçirecekti. Yani kalkıp da oradan oraya onu taşımamıza gerek kalmayacak. Niye her şeyiyle lüks hastanemiz olduktan sonra niye oradan oraya taşıyasın ki? Artık bizim bu dönemi yaşamamız lazım. Ve bir de tabii sağlık turizminde çok ciddi bir patlama var."

Hemşire: Teşvik ödemesinde eşitlik istiyoruz

Sohbette bir hemşirenin, doktorlarla aynı ekipte yer aldıklarını belirterek, kadro artırılmasını ve teşvikte eşitlik istediğini söylemesi üzerine Erdoğan,

Hemşirelerde bir sınıf atlama olayını başarmamız lazım. Daha da öte bir şey. Şimdi Amerika'da biliyorsunuz hemşirelerde bir üst segment var. O adeta doktor yetkisi kullanabiliyor

dedi.