Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin B., sanık ve müşteki avukatları, hayatını kaybeden Emine Ay'ın annesi Havva ile babası Mehmet Ay katıldı. Tutuksuz sanık Bayram S. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık Hüseyin B., mahkeme başkanının ısrarına rağmen sorulara cevap vermedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile ailenin avukatı, sanığın iddianame doğrultusunda cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları ise sanıkların beraatini savundu. Bayram S. ise olayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Hüseyin B'yi müebbet hapis cezasına çarptırırken, Bayram S'nin ise beraatine karar verdi.

Hatırlatmak gerekirse, Karaman Cumhuriyet Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'ndaki Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne 24 Ekim 2022'de gelen Hüseyin B. (29), hemşire Emine Ay'ı (27) tabancayla ağır yaralamış ve aynı silahla intihara teşebbüs etmişti. Tedavisi tamamlanan Hüseyin B. tutuklanmış, ancak Emine Ay hastanede 13 Nisan'da yaşamını yitirmişti. Bu üzücü olayın ardından mahkeme sonucu, aile ve toplum üzerinde büyük bir etki yaratmıştır. Soruşturma devam ediyor ve adaletin sağlanması için çalışmalar sürüyor.