Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Uluslararası Doktorlar Derneği İl Temsilcisi Doç. Dr. Eşref Araç, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in uzun süredir devam eden sistematik işgal politikasını 7 Ekim'den bu yana artan bir şiddetle sürdürdüğünü ifade etti.

Araç, İsrail'in bölgeyi bombalamaya ve sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ettiğini belirterek, "Tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Han Yunus'taki Nasır Hastanesine sığınan sivilleri kuşatma altına alan işgal birlikleri hastaneyi zorla tahliye ediyor. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları, elektriksiz, susuz, oksijensiz, ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor." dedi.

Araç, Gazze'li meslektaşlarına destek mesajı vererek, Türkiye'deki hekimlerin onların yanında olduğunu ifade etti."

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen bir grup, Güres Caddesi Kızılay İş Merkezi'ne kadar düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı seslerini duyurdu. Grup adına konuşan Dr. Özgür Aydın, İsrail'in Filistin halkına yönelik sistematik işgalini 7 Ekim'den bu yana artan bir şiddetle sürdürdüğünü vurgulayarak, her geçen gün yeni acılarla karşılaşıldığını belirtti.

Dünya gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini ortaya koyma çağrısı yapan Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Gazze'ye insani yardımın dahi engellendiği bir süreçte, Filistin'in binlerce tır yardıma ihtiyaç duyduğu halde günde sadece 3-5 tırın girişine izin veriliyor. İsrail işbirlikçisi devletler ve şirketler, soykırıma açık desteklerini artırarak sürdürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak meslektaşlarımıza ve halkımıza sesleniyoruz. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde boykot çağrımızı tekrarlıyoruz."

Siirt'teki bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği etkinlik, okunan duanın ardından sona erdi. Hekimler, sessiz yürüyüş ve boykot çağrısıyla İsrail'e karşı duyarlılıklarını göstererek, uluslararası arenada yaşanan olaylara dikkat çekmeye devam ediyor."