Olayın geçmişine dönüldüğünde, haziran ayında ziyaret saati olmadığı halde yoğun bakım ünitesine izinsiz giren hasta yakınları, uyarıları dikkate almayarak hekimlere saldırmıştı. Dr. Maryam Arslan'ın da aralarında bulunduğu üç asistan hekime yönelik saldırı sonucunda, güvenlik personeli müdahale etmek zorunda kalmıştı.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Sanıkların, suçlarından pişmanlık duymadığı kanaatiyle takdiri indirim hükümleri uygulanmazken, geçtiğimiz günlerde verilen hapis ve para cezalarıyla adalet yerini buldu. Saldırıya uğrayan hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının protestosu, hukuki sürecin sonlanmasıyla birlikte olumlu bir sonuca ulaşmış oldu.

Hapis ve para cezası

Hekimlerin şikayeti üzerine iki saldırgan hakkında ‘görevi yaptırmamak için direnme‘ ve ‘hakaret‘ suçlarından dava açıldı. İstanbul Tabip Odası’nın hukuk bürosunun takip ettiği davada İstanbul 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi 19 Aralık’ta karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkında, ‘görevi yaptırmamak için direnme‘ suçundan ayrı ayrı 15 ay hapis cezası ile ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret‘ suçundan ayrı ayrı 13 bin 680 lira adli para cezası verdi.

Odadan yapılan açıklamada, “Sanıkların istinaf yoluna başvurması halinde bu süreç de hukuk büromuzca takip edilecek olup, kararın onanması halinde verilen cezaların infazı gerçekleşecektir” dendi.