Genel Merkeze muhalif isimler Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban’ı seçimin kurallarını, yöntemini ben belirlerim şeklinde yaklaşarak muhalif sesleri susturduğunu ileri sürdüler. 

Mahkeme iptal etti

Hekim Sen Genel Kurulu süreci ile ilgili hukuksuz olduğu yönünde eleştiriler artarken birçok Şubenin Genel Kurul Seçimleri de mahkeme tarafından iptal edildi. 

"Mevcut yönetim kazanamaz" 

Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban’ı kendisini destekleyecek delegelerin çoğunlukta olduğu genel kurulların mahkemeler tarafından iptal edildiği şeklinde savunduğunu söyleyen muhalifler, mevcut yönetimin delegelerle kazanabileceği bir seçim şansının kalmadığını savunuyorlar. 

Kayyum atanabilir

Hekim Sen Genel Başkanı Adil Kurban’ı sert bir dille eleştiren Dr. Mesut Kılıç ise, mevcut Genel Başkanın Hekim Sendikası kaybetse de, hekimlik kaybetse de ben kazanmadıktan sonra gerekirse kayyum atansın şeklinde yaklaştığı yönünde eleştiride bulundu. 

Hekim Sen Genel Merkez seçim tarihinin önceki genel kuruldan itibaren belli olduğunu savunan Kılıç, delege seçimlerini, seçim takviminin neden son 3 aya bırakıldığını sorguladı. 

Belirsizlik sürüyor

Genel merkez tarafından ilan edilen Hekim Sen Genel Merkez Seçim tarihinin 30 günden az bir süre kalmış iken hâlâ belirsizlik olduğunu söyleyen Kılıç, kendilerinin alnı ak olduğunu, bir şekilde kendilerinin ifade ettiklerini ve mücadeleye devam edeceklerini aktardı. 

Sosyal medyada birkaç trol hesap haricinde adamakıllı kimsenin Hekim Sen Genel Başkanı Doktor Adil Kurban’ı savunamadığını söyleyen Kılıç, muhaliflere yapılan yakıştırmalar için neden bunu yaptıklarını sordu.

NEDEN SORGULAMIYORUZ?

❗MHRS, HASTA MUAYENE SÜRESİ problemi çözüldü mü?

Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi Sağlık Sen Bakanlık Şubesi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

❗ TEK KALEM MAAŞ alındı da bizim haberimiz olmadı mı?

❗ SAĞLIKTA ŞİDDET bitti de bizim mi haberimiz olmadı?

❗HEKİMLERİN ÖZLÜK HAKLARI iyileşti de bizim mi haberimiz yok?

❗MALPRAKTİS ve astronomik TAZMİNATLAR sorunu mu çözüldü?

❗FAZLA MESAİ, NÖBET ÜCRETİ istenilen düzeye geldi mi?

❗"Gece-gündüz, haftasonu, tatillerde mesai ücreti eşittir" sorunu çözüldü mü?

❗VERGİ DİLİMİ PROBLEMİ çözüldü mü?

🆘 NERDEYSE BÜTÜN PROBLEMLER YERİNDE DURUYOR İKEN BU SUSKUNLUK NİYE?

✅ Eskiden sessizce kabullenilen disiplin cezaları ve hukuksuzlukların bir kısmının çözümlerinde HUKUK BİRİMLERİ   mücadelelerinin kazanılması dışında nerdeyse KAZANIM YOK!