Hekim Sen Sendikasına bağlı Ankara Şubesinin 19 il ve 22 delege seçmek için 20 Nisan 2024 tarihinde yaptığı Genel Kurul mahkeme kararıyla iptal edildiği söyleniyor. 

Hekim Sen hukuksuzluk yaptı iddiası

Hekim Sen Dayanışması isimli platformdan yapılan açıklamada, Hekim Sen Merkez Yönetim Kurulunun hukuksuzluk yaptığını iddia ederek verilen mahkeme kararları sonrasında iddialarının ne kadar doğru olduğunun ortaya çıktığını savundular. 

Hekimsen Kurtulus

Hekim Sen Bursa Şubesi Genel Kurulunun ardından Ankara Şubesinin de Genel Kurulu mahkeme kararı ile iptal edildi. Şube organları ve üst kurul delegeleri askıda kalmış oldu. Yakında her iki şubeye de ihtiyatı tedbir icrası gelmesi bekleniyor.

Hukuk normlarına göre seçim yapın çağrısı

Hekim Sen Sendikası’nın Merkez Yönetim Kuruluna seslenen Hekim Dayanışması Platformu, gelin bu seçimi hukuk normlarına uygun bir şekilde yerine getirelim dediler.

Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci! Öz Sağlık İş, Sağlık Bakanlığında 211 Bin İşçi Üyesiyle Yine Birinci!

Hekim sendikacılığının en kötü dönemi

Öte yandan Hekim Sen Sendikası ile ilgili mahkeme kararları sonrasında sosyal medyada hekim sendikacılığın tarihin en kötü günlerinden geçtiği savunularak sendikada yaşananların herkes adına umut kırıcı bir durum olduğu ifade edildi.