Hekim Sen Sendikası Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğine göre Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kuruluşlarında görev yapan 663 sayılı KHK ile idareci/yönetici pozisyonunda görevli hekimlerin taban ek ödemeden yararlanamamalarını eleştirdi.

Sözleşmeli Yönecilere Uygulanan Adaletsizlik Giderilsin!

Sözleşmeli yöneticilerin taban ek ödemeden yararlanamaması nedeniyle kadrolar arası farklı uygulamaların eşit işe eşit ücret mantığı ile örtüşmediği açıklanarak bir an önce bu adaletsizliğin düzeltilmesi istenerek, bu kadrolardaki hekimlerin yeni yönetmelik kapsamına alınması talep edildi.

Hekim Sen: Sözleşmeli Yöneticiler Ek Ödemeden Yararlanmalı!

Diğer taraftan birinci ve ikinci basamakta görev yapan hekimlerin hakları alınamamışken hiçbir liyakata ve sınava tabi olmadan tamamen torpil sistemi ile sözleşme imzalayan idari kadrolardaki hekimlerin döner sermayeden faydalanmamasını dert edinen Hekim Sen’e sosyal medyadan tepki geldi.

Sahada Çalışan Hekimleri Dert Edinin, Torpillileri Değil!

Birçok Hekim Sen üyesi doktor, sahada çalışan hekimlerin haklarından önce idarecilere döner sermaye verilmesi için resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Hekim Sen’i sert sözlerle eleştirdiler.

Hekim Sen Sendikası ise idari kadrolardaki hekimlerin de meslektaşları olduğunun unutulmamasını isteyerek klinik çalışmalar idari kadrolardan daha avantajlı olduğu için cazibesini yitirmesi durumunda yakın gelecekte Başhekim yerine hastanesi CEO’su riski hatırlatıldı.