Daha önce saglikpersoneliHABER.NET olarak yaptığımız Genel Başkan değişimi ile ilgili habere Hekim Birliği avukatından jet hızıyla haberin yayından kaldırılması yönünde e-posta gönderilirken, Genel Başkan seçilen Yakup Gökhan Doğramacı’ya Dr. Fatih Noyan tarafından önemli sorular sosyal medya üzerinden dile getirildi.

Sorumlu yayıncılık gereği Olağanüstü Genel Kurulda seçilen Yakup Gökhan Doğramacı’nın yaptığı paylaşımı ve bu paylaşım sonrasında Dr. Fatih Noyan tarafından Yakup Gökhan Doğramacı’ya Hekim Birliği Olağanüstü Genel Kurul Süreci ile ilgili yöneltilen soruları olduğu gibi yayınlıyoruz.

Yakup Gökhan Doğramacı yaptığı açıklamada eski yönetimden Hatice Hanım ve birlikte hareket ettiği Çağlar Bey’in dahil olduğu grubun seçimi kaybederken benim, Münasip Budak ve Özgür Cengiz’in dahil olduğu grubun ise seçimi kazandığını belirterek daha önce eksikliği hissedilen bir aile hekimi meslektaşları olan Onur Uysal Bey’in de yönetime girdiğini ifade etti. 

"GENEL KURULDAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKTIK"

Hekimlik adına demokrasi ve hukuka yakışan bir kurul gerçekleştirdiklerini belirten Doğramacı, Genel Kuruldan daha güçlü ve uyumlu bir şekilde çıktıklarını, bu nedenle demokrasi ve hukuk yolu ile daha sağlam ve güvenli bir şekilde güçlenerek büyüyeceklerini ifade ederken bu açıklamaya Dr. Fatih Noyan’dan Yönetim Kurulu asil adayları içerisinde yer alan bazı hekimlerle ilgili HDP paylaşımları var mı? şeklinde sorular geldi.

Dr. Fatih Noyan, Gökhan Yakup Doğramacı’yı tebrik ettiği paylaşımında şu soruları yönettiği: 

Hemşirenin Göğsünden Vurulmasında Adalet Yerini Bulmalı Hemşirenin Göğsünden Vurulmasında Adalet Yerini Bulmalı

1- Genel Kurulun 1-2 hafta öncesinde ortaya çıkan, yönetim kurulu asil adaylarınız içerisinde kişisel sosyal medya hesaplarında HDP ile ilgili beğeni ya da paylaşımları olan kişiler var mıydı? 7 kişilik yönetim kurulu aday listesinde üç kişinin bu şekilde paylaşımları olması bir tesadüf mü? O 3 kişiden 2 kişiyi listenizden aday göstermediniz, yerlerine farklı adaylar gösterdiniz ancak diğer kalan 1 kişiyi neden değiştirmediniz? 

2-Seçimden hemen sonra Temsilciler Kurulu isimli WhatsApp Grubunda bugüne kadar kimse çıkartılmamış ve hatta temsilcilikleri biten ve özel hastaneye geçen hekimler bile o grupta bulunmaya devam ederken, karşı listeden aday olduğu bilinen ben dahil Hatice Çerçi ve Çağlar Yıldırım ve arkadaşlarını neden bu gruptan çıkardınız? Bugüne kadar bu sendika için gecesini gündüzüne katmış insanların gruptan atılılması talimatını siz mi verdiniz? 

yakup-gokhan-dogramaci

fatih-noyan