Depremzedeler, anma alanında yaptıkları açıklamada, “Soğuktan, açlıktan öldüler insanlar. Bir yıl oldu hiç gelmediler, tören yapıyorlar çok saçmaydı. Yardım etmediniz bari acımızı yaşayalım. Koca bir yıl geçti ama hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir şey olduğu gibi yansıtılmıyor. Biz fazlasıyla bedel ödedik zaten. Geriye sadece canlarımız kaldı” dedi.

Hatay'daki depremin yıldönümünde düzenlenen anma etkinliklerine katılan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı. Halk, Bakan Koca ve Özel'i yuhalayarak sloganlarla protesto etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Savaş'ın tekrar aday gösterilmesi gerekçesiyle protesto edildiği ifade edildi.

Protesto edilen liderlere yönelik tepkiler, depremzedelerin yaşadığı zorlu koşullar ve yardım eksikliği gibi konulara odaklandı. Depremzedeler, bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hükümetin ve yetkililerin yeterli yardım sağlamadığını dile getirerek, acılarını paylaşma ve dikkat çekme çabası içinde olduklarını belirtti.