Şiddetli yağışlar, konteyner kentlerde su baskınlarına yol açtığını belirten Sağlık-Sen Hatay Şube Başkanı Mustafa Tekgüzel, “artan aşırı sıcaklar prefabrik yapıların içinde çalışma şartlarını daha da zorlaştırıyor” dedi. 

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu’ndan 112 Acil Sağlık Hizmetlerine Teşekkür Ziyareti Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ensarioğlu’ndan 112 Acil Sağlık Hizmetlerine Teşekkür Ziyareti

Birinci basamak sağlık hizmetleri, Hatay’da konteynerlarda verildiğini aktaran Tekgüzel, bu durumun personelin günlük yaşamını ve çalışma şartlarını olumsuz etkilediğini açıkladı. 

Sağlık Bakanına Çağrı

Sayın Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya çağrıda bulunan Tekgüzel, “Hatay’ı birçok kez ziyaret ettiniz ve durumu en yakından gözlemleyen biri olarak bizleri anlamanızı bekliyoruz. Ankara’da herhangi bir 2. veya 3. basamak sağlık tesisinde dağıtılan teşvik tutarı 8-9 bin TL aralığında iken, Hatay’da zor şartlar altında ve riskli alanlarda görev yapan sağlık personeli ise sadece 4 bin TL civarında teşvik almaktadır.” Dedi. 

Teşvik Miktarlarının Artırılması Gerekiyor

Teşvik sorununun bir an evvel düzeltilmesi ve Hatay’da görev yapan sağlık personeline dağıtılacak teşvik miktarının artırılması gerektiğini söyleyen Sağlık Sen Şube Başkanı Tekgüzel, “Sağlık personelinin daha adil ve motive edici bir teşvik sistemine kavuşturulması, hizmet kalitesini ve personelin moralini olumlu yönde etkileyecektir. Hatay’daki sağlık personelinin sesine kulak verilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması, hem çalışanlar hem de bölge halkı için büyük önem taşımaktadır.” İfadelerini kullandı.