Olayın ardındaki detaylara göre, ameliyat sonrası hastanın servise alınmasıyla başlayan süreç, kan nakli sırasında yaşanan beklenmedik bir durumla karmaşıklaştı. Hastanın kendisine yanlış kan verildiği iddiasıyla reaksiyon gösterdiği ve kalbinin durduğu bildirildi. Ancak, sağlık personelinin anında müdahalesi sayesinde Emine E.'nin hayatı kurtarıldı.

Konuyla ilgili Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Abdullah Eyvaz, yaşanan durumu şu şekilde açıkladı: "Hastanemizde yatmakta olan bir hastanın, kan transfüzyonu sırasında gelişen reaksiyon sonucunda kalbi durdu. Anında müdahale edilerek hasta yoğun bakıma alındı. Buradaki tedavisinin ardından hasta 3. basamak yoğun bakım ünitesi olan Kayseri Şehir Hastanesine sevk edildi. Hastanın şu an hayati tehlikesi devam ediyor."

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay da olayı değerlendirerek, "12 Ağustos 2023 tarihinde Nevşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde yatmakta olan Emine E. isimli hastaya yapılan kan transfüzyonu sırasında hasta fenalaşmış ve kardiyak arrest gelişmiştir. Hastaya Ortopedi Servisinde ilk müdahale yapılmış olup 3. seviye erişkin yoğun bakım servisinde takibe alınmıştır. Yapılan inceleme neticesinde hastaya takılan kana karşı reaksiyon geliştiği anlaşılmıştır. Hasta ileri düzey takip ve tedavisi için Kayseri Şehir Hastanesine ivedilikle transfer edilmiştir. Hastanın tedavisi Yoğun Bakım şartlarında devam etmektedir. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Nevşehir Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Yunus Emre Çakır da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak, "Nevşehir Devlet Hastanesinde yatmakta olan bir hastaya başka bir hastanın kan ürünü verilmesi üzerine hastada reaksiyon gelişmiş, hasta entübe edilerek Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılmıştır" dedi.

Emine E.'nin durumu hala kritik olup, sağlık kurumları tarafından yoğun bir bakım altında tutulmaktadır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor.