İddialara göre, Tansel K. İsimli vatandaşın çıplak fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan hekim hakkında vatandaş şikayetçi oldu.

Tartıştığı Kişiyi Hastane Bahçesinde Tüfekle Vurdu Tartıştığı Kişiyi Hastane Bahçesinde Tüfekle Vurdu

Şişli ilçesinde yaşayan Tansel K., 3 Şubat tarihinde estetik ameliyat için Doktor F.D.’ye başvurdu. Ancak, Tansel K.'nın bir arkadaşı, genç kadına şoke edici bir bilgi verdi. Telefonda konuşan arkadaşı, "Ameliyat olduğun doktor, göğüslerinin ve yüzünün açık olduğu fotoğraf ve videoları kendi sosyal medya hesabından paylaştığını gördüm, binlerce kişi tarafından izlenmiş." dedi. Bu durum karşısında Tansel K. büyük bir şok yaşadı.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak'ın haberine göre, Tansel K. iddiaya göre, ameliyat olduğu doktorun sosyal medya hesabını kontrol ettiğinde kendisine ait video ve fotoğrafların açık bir şekilde yayınlandığını fark etti. Tansel K., doktor F. D. ile iletişime geçerek paylaşımlar için kendisinden herhangi bir izin alınmadığını belirtti.

İzinsiz paylaşımlarla rencide olduğunu ifade eden Tansel K., Doktor F. D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tansel K.'nın savcılığa sunduğu şikayet dilekçesinde, söz konusu video ve fotoğrafların paylaşılmasında hiçbir şekilde kendisinden izin alınmadığı ve gönderilerin müstehcen olduğuna dikkat çekildi. Şikayetin ardından, Doktor F. D. hakkında "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal" suçundan soruşturma başlatıldı.