Şüphelilerin, bazı kamu hastanelerine kardiyovasküler cerrahi branşında muayene olmak amacıyla başvuran genel sağlık sigortalı hastaları Küçükçekmece'deki özel bir hastaneye yönlendirerek, sahte raporlar ve tedavi yapılmış gibi fatura keserek kamu kurumlarını toplamda 41 milyon 859 bin 890 lira zarara uğrattığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu müfettişlerinin hazırladığı raporda, özel hastaneye yönlendirilen 799 hak sahibi hastanın birbirleriyle herhangi bir ilişkilerinin olmadığı ortaya çıktı. Bu hastaların, aile, akrabalık, iş, ikamet ve sosyal ortamları dikkate alındığında şüpheli bir durumun olduğu belirlendi.

11 şüpheli şahsın, sahte raporlar ve tedavi yapılmış gibi fatura keserek kamu kurumlarına zarar verdiği tespit edildi. Toplamda 41 milyon 859 bin 890 lira zarar oluştuğu belirlenen bu dolandırıcılık olayına karışan şahısların yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında İstanbul, Diyarbakır ve Van illerinde belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda 10 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yakalanan 11 şüpheli, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından adli makamlara sevk edildi. Şüphelilere, hazineye 24 milyon lira ödeme yapmaları şartıyla serbest bırakıldı. Konuyla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.