Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

X platformunda yapılan paylaşımda; Tıbbi Sekreterlerin görevleri nedir tam olarak? diye bir soru yönelten sosyal medya kullanıcısına gelen yorumlar gözleri sürekli işçi kadrosunda hastanelere yerleştirilen personellere çevirdi. 

1 saate 40 bin lira maaş

Yapılan eleştirel yorumlarda, servisteki evrak işlerinin dahi hemşireler tarafından yapıldığı belirtilirken, sekreter olarak yaklaşık 40.000 TL’ye yakın maaş alan hasta kabul ve kayıt görevlisi unvanında görevli sekreterlerin ne iş yaptıklarını sağlık personelleri sorgulamaya başladı. 

Mesai düzeni yok

Özellikle kliniklerde görev verilen bilgi işlem personellerin maksimum 1 saat görev yaptığını belirten sosyal medya kullanıcıları, servislerde hasta sayısının az olmadığı ancak hasta sirkülasyonunun az olmasından kaynaklı maaşları 40.000 TL’yi bulan bu personellerin, günlük 1 saat içerisinde işlerini tamamlayarak diğer saatlerde nerede olduklarının bilinmediği belirtiliyor. 

Tibbi Sekreter Gorevleri

Özellikle siyasi referansla, herhangi bir KPSS sınavına tabi tutulmadan hastanelere yerleştirilen bilgi işlem personelleri ile ilgili mesailerine dahi 1 saat geç gelerek 1 saat erken ayrıldıkları, bu duruma hastane idarelerinin sekreterlerinin referansları yüzünden göz yumdukları, bu durumun iş barışını ciddi oranda zedelediği dile getirildi.